Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanton rizs

Kanton rizs
Kanton rizs
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a fajta rizst a kínai étteremből, gondoltam megpróbálom elkészíteni itthon. Az eredmény nagyon finom lett!

hozzávalók / 2 adag

  • maradék főtt rizs 
  • 1 doboz borsó konzerv
  • fél vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 szelet 1/2 cm vastag sonka (gluténmentes), kis kockákra metélve
  • napraforgó olaj

ajánlat

A sonka helyett használhatunk garnélarákot is, ezt is olajban megpirítjuk. Természetesen frissen készített rizsből (legjobb a hosszúszemű, pl. basmati rizs) is elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót leszűrjük, hideg víz alatt alaposan megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögtetni.
  2. A hagymát mixer segítségével nagyon apróra daráljuk.
  3. Egy tányérba leütjük a tojásokat, sózzuk, felverjük, majd hozzáadjuk a hagyma felét, jól elkeverjük.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk 2-3 evőkanálnyi olajat, majd megsütjük benne a tojást, kevergetve. Ha kész, kiöntjük egy tányérra, és villa segítségével apróra szaggatjuk.
  5. Ugyanezt a serpenyőt használva megpirítjuk a kis kockákra metélt sonkát, ha szépen megpirult, a kész tojáshoz öntjük.
  6. Majd ugyanebben a serpenyőben ismét felhevítünk 2-3 evőkanál olajat, hozzáadjuk a maradék hagymát, megpirítjuk egy kicsit, hozzáadjuk a rizst, és picit átpirítjuk, kevergetve, hogy a szemek jól elváljanak egymástól.
  7. A rizshez adjuk a lecsöpögtetett borsót, hozzáadjuk a tojást és a sonkát is, majd jól felmelegítjük.
  8. Tálalhatjuk forrón vagy langyosan.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 830
elküldve: 3
receptkönyvben: 280
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges rizs, sonkás rizs zöldségekkel, kínai rizs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zs.mia.molnar
zs.mia.molnar Wed, 2012-05-09 15:12

Szuper receptnek tűnt, de a fél vöröshagyma nekem túl sok volt, elnyomta mindennek az ízét, és még kesernyés is volt, pedig nem égettem le...

Virágh Bea
Virágh Bea Thu, 2012-04-12 21:28

Nagyon szép, és tuti finom is, de ha a rizst a szénhidráthoz is számítjuk, a sonka és a tojás tuti nem ehető a szénhidrát napon! Ha befejezem a fogyókúrát, akkor megcsinálom, addig csak vágyakozom... :)

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-04-21 09:06

szia Virágh Bea,
köszi a kedves szavakat :-)
a szénhidrát napot a szerkesztök jelölték be, én nem is értek hozzá, így ezt sosem töltöm ki. de ha így van, akkor a tojás, és a sonka helyett tegyél bele gombát, répát, cukkinit és a végén locsold meg szójaszósszal (én nem találtam gluténmenteset), de még a cöliákia elötti idöböl tudom, hogy nagyon finom !!
kitartást a fogyokurához, kellemes hétvégét,
üdv. Évi

Virágh Bea
Virágh Bea Sat, 2012-04-21 11:31

Jaj de kedves vagy, köszönöm. (Aggódtam, hogy esetleg megbántalak, ha írok, de látom, nem annak vetted.) Sajnos, hiába írják bele, hogy a 90 napos diéta melyik napjára való, a legtöbb recept tartalmaz akkor nem fogyasztható alapanyagot, úgyhogy jócskán át kell gondolni. 11 napos vagyok még csak, de már 3 kiló mínuszom van. Remélem, így fog folytatódni is... :) szia: Bea

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2012-03-27 11:50

Szia Évi!

A hétvégi zöldborsós rizst élesztettem újjá, hála neked! Finom lett!!! Nem szeretem a kínai konyhát, de ez az étel passzol az ízlésemnek :) Vöröshagymát lusta voltam pucolni, így a kertből metélőhagymát daraboltam bele - szép lett vele! Köszi, hogy megosztottad a receptet!! Hajni :)

cafika
Cafika / cafika Fri, 2012-02-10 10:36

szia Almamag,
örülök, hogy tetszik a recept! mi is önálló fogásként szokjuk enni, egy kis répasalátával.
szép napot Neked is,
Évi

almamag
almamag Fri, 2012-02-10 08:39

De jó,hogy feltetted ezt a receptet! Nemrég ettem a kínaiban én is ilyen zöldborsós,tojásos rizset.
Nagyon ízlett, csak nem tudtam,hogy teszik a tojást a rizshez. Köszönöm, hogy megosztottad. Ez önálló fogásként is isteni! Egy kis kompót,vagy savanyúság.....
Szép napot! Ili