Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kantoni csirkemelltekercs

Kantoni csirkemelltekercs
Kantoni csirkemelltekercs
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes kínai étel, melyet nem nagyon lehet abbahagyni. Mindenkinek ajánlom, aki szeret finomat enni.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemelltekercshez

A pácléhez

ajánlat

Száraz vagy félszáraz fehérbort kínálnék hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst tenyérnyi szeletekre vágjuk, fólia között vékonyra verjük és pácba helyezzük legalább 1 órára.
  2. A húst lecsepegtetjük, tepsire rakjuk és minden szeletre teszünk egy-egy vékonyra szelt sonkaszeletet.
  3. Tölteléket készítünk: kevés olajon megpirítjuk a mandulát, hozzátesszük az áztatott gombát, mazsolát, a sonka zsíros széleit apróra vágva, hozzáadjuk a páclé felét és lepirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a felvert tojást, elkeverjük, kihűtjük, s a csirkeszeltekre rakjuk, göngyöljük, megszúrjuk.
  5. Minden oldalát szép pirosra grillezzük.
  6. Mártást készíünk: a maradék pácléhez adunk 2 ek étolajat, 1 tk étkezési keményítőt és átforraljuk. A kész tekercseket kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, rizzsel, burgonyával, sőt fehér pékáruval, zöldséggel díszítve tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iminkooo

Mióta szakács: 2010.08.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai csirkemelltekercs, csirketekercs kínai módra, mazsolás-mandulás sült csirke, csirkemelltekercs kantoni pácban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piakistvanne
piakistvanne Thu, 2010-09-09 21:17

Sötét trombita gombának hivják,nyár közepétől késő őszig megtalálható loms és fenyőerdőkben , ahol területeken lehet találni ott nagy területen megtalálható.Boltban erdei keverék gombát veszel abban is 99%-ban van,csak kevesebb mennyiség az aromája miatt.Nálunk is rengeteg gomba fogy és az egyik lányom véletlenül sem eszik belőle.

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Fri, 2010-09-10 17:23

köszike a tippet, csak az a baj, hogy nálunk a csiperkén kívül semmi más nem nö, így az üzletre vagyok utalva, de hétfőn megyek a hiperbe s megnézem, szép napot

piakistvanne
piakistvanne Thu, 2010-09-09 11:15

Nem tudom probáltad -e a fekete gombát frissen,ha nem probáld ki hidd el meg éri.Majonézes burgonya salátával vagy töltve igaz ez kicsit macerás,de lehet savanyitani is.Nem tudom miért nálunk aki ismeri majd nem mindenki fűszergombaként használja száritva.Igaz nem szép a gomba szine miatt de nagyo ízletes és finom.

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Thu, 2010-09-09 18:30

köszönöm a tippet, de én még csak szárított állapotában találkoztam a fekete gombával, nyersen még nem, de ha hozzájutok, biztosan kipróbálom, amúgy gomba bolondja vagyok, nagyon szeretem, s az ételekhez is sokat használom, persze ez az egyik fiamnak nem tetszik, de a többiek szeretik, tehát alkalmazkodni kell neki!!!

668
csirkemell filé 100 dkg
sonka 30 dkg
mazsola 2.5 dkg
mandula 5 dkg
szárított gomba 5 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
fehérbor 20 ml
szójaszósz 10 ek
citromlé 1 tk
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
méz 2 ek