Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapor sóban télire

Kapor sóban télire
Kapor sóban télire
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta készítem így a kaprot. Mindig friss és jó illatú marad. Gyenge kaporlevélből jó készíteni.

Ahogy a nyári kapor elhullajtotta a magját, most tele a kert friss kaporral. Én mindig a hűtőben tartom.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen ételbe, amit kaporral ízesítünk, fel lehet használni. A sózással vigyázzunk!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kaprot  mosás és szárítás után nagyon apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sóval.
  2. Kis üvegbe szorosan belenyomkodjuk.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 651
elküldve: 3
receptkönyvben: 212
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
717 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

sóban eltett kapor télre, télire eltett kapor, fűszerek télire

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dil
dil Tue, 2016-09-13 14:16

nem tudom, lehet, hogy csak mi csináltuk túl sok sóval, de így eltett kaporból csináltam kaporszószt (egy kis üveghez 2dl tejszín, liszt, 2dl tej, bors, citromlé), és ehetetlenül sós lett. Te mihez szoktad felhasználni?

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2016-09-14 10:21

Szia!Mindenhez,amibe kapor kell,persze akkor már a sóval vigyázni kell,és kóstolgatni az ételt!!! :-))))

Ju
Ju Sun, 2015-07-12 15:51

Szia Iluska, tavaly találtam a receptedet, és kamrában tárolva sincs semmi baja.

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2015-07-13 21:33

Köszi a visszajelzést!!Igen, lentebb én is írtam,hogy hideg helyen,kamrában eláll :-))

sahanna
sahanna Tue, 2013-09-10 23:50

Szia!
Mindenképpen kipróbálom, nagyon szeretjük a kaprot, és egészséges is.
Van egy Befőzőautomatások csoport a Facebook-n, csatlakozz, biztosan szívesen látnák a többiek is az ötleteidet.

rubika
rubika Sat, 2013-08-10 20:18

A zöldség zöldjét is lehet így, nagyon jó a levesekbe!!!

Mamanna
Mamanna / Mamanna Thu, 2019-08-22 08:22

Én ipari mennyiséget :D tettem fagyasztóba, mert nagyon szeretjük. Febr- márciusra azonban elveszítette az aromáját, a "fagyás" megváltoztatta a szerkezetét... :(

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2019-08-22 08:54

Pedig én is tartok a fagyasztóban is,neylonba jó bekötve,és nem tapasztaltam semmi rosszat....

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2012-10-27 08:55

Így jobb,hisz nincs agyon fagyva,és annyit veszek ki az üvegből amennyit akarok.Egyébként szárasan a fagyasztóban is van........

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2012-10-27 09:50

Mivel sóban tartósított,hideg spájzban,vagy kamrában el kell állnia....

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-27 08:57

Megpróbálom jövőre, mert itt nemsokára havazik. A szárasat pedig szárítom, az megy az eltevésekhez, legalábbis nálam.

freymari
freymari Sat, 2012-10-27 06:57

Kedves Iluska . A most termő kaprot nem lehet sóval eltenni ?Nekem is rengeteg van a kertbe.

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2012-10-27 08:52

Üdv!Dehogynem,én nekem is most rengeteg kapor van a kertben,és ezért tudtam eltenni. :-))

30
kapor 30 szál
1 ek