Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaporleves az Ínyesmestertől

Kaporleves az Ínyesmestertől
Kaporleves az Ínyesmestertől
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ínyesmester szakácskönyvéből való recept. Valószínűleg a legcsúnyább leves a világon. További részletek itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón és behűtve is finom, könnyű nyári leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kaprot megmossuk és felaprítjuk.
  2. A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a kaprot, és pár percig pároljuk benne.
  3. Felöntjük a csontlevessel, ha szükséges, még sózzuk.
  4. Ha megfőttnek ítéljük (nem kell neki sok idő, kb. 10 perc), egy leveses tálban elkeverjük a tojássárgáját a tejföllel, kevés forró levessel kikeverjük, majd ráöntjük a többi levest is.
  5. A zsemlét kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk, ezt adjuk a leveshez betétként.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 598
elküldve: 2
receptkönyvben: 176
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kaporleves az Ínyesmester szakácskönyvéből, leves kaporral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

154
kapor 2 csokor
vaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
csontlé 1 l
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
zsemle 1 db