Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapormártás Andy konyhájából

Kapormártás Andy konyhájából
Kapormártás Andy konyhájából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kolleganőm hozott a munkahelyére, megmelegítette és a kapor illatából ítélve azt gondoltam, tökfőzeléket eszik. Rákérdeztem, és akkor árulta el, hogy kapormártás. Én néztem rá bután, mert még nem is hallottam róla. Elmesélte a receptet (egy másik kollegámmal közösen, kicsit másképp csinálják mindketten), én pedig ma megcsináltam. Isteni lett! Ha te is szereted a kaprot, próbáld ki! Nem fogod megbánni! Én most főtt krumplit csináltam hozzá, de egy natúr sült csirkemellel is biztos nagyon finom. :-) Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apóra vágjuk a kaprot, a vajat megolvasztjuk.
  2. Beletesszük a kaprot, megpirítjuk (fonnyasztjuk), felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk.
  3. Beletesszük a lisztet, jól elkeverjük, majd annyi tejjel öntjük fel, amennyire híg vagy éppen sűrű mártást szeretnénk.
  4. Ízlés szeint sózzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 52 102
elküldve: 0
receptkönyvben: 281
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Andy81

Mióta szakács: 2009.12.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas kapormártás, kaporszósz, tejszínes kapormártás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vena
vena Sat, 2012-06-16 10:58

Nagyon finom, eddig kimaradt az életünkből a kapor, de ez az egyszerű recept tökéletes. :)

Timancs
Timancs Wed, 2012-05-30 11:39

Én még pár csepp édesítőt és pár csepp citromlevet is szoktam beletenni! Nagyon pikáns, finom mártás!

396
kapor 1 csokor
vaj 7 dkg
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 1 dl
tej 0.5 dl