Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaporszósz Nikszi konyhájából

Kaporszósz Nikszi konyhájából
Kaporszósz Nikszi konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám kedvence, ezzel szoktam neki kedveskedni.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk a lisztet, majd belerakjuk az apróra vágott kaprot.
  2. Fél percig pirítjuk, majd felöntjük 2-3 dl vízzel.
  3. Sózzuk, cukrozzuk, pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet.
  4. Sűrűsödésig főzzük (ha a leírtak szerint nem lesz kellően sűrű, akkor egy kis tejjel és liszttel csináljunk habarást, és öntsük a szószhoz).
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 68
össznézettség: 50 606
elküldve: 4
receptkönyvben: 161
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikszi

Mióta szakács: 2013.02.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapormártás, kapros szósz, kapros mártás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mocsivacak
mocsivacak Thu, 2014-07-03 19:27

Ma meg csináltam , nagyon finom lett a Férjem szerint, mint mondta sürübben is csinálhatom , ez pedig nála nagy szó !!! Köszike a receptért :))))))

macska11
Sylvia / macska11 Sun, 2014-06-22 18:01

Emlékeztem, hogy a nagymamám is nagyon egyszerűen csinálta a kaporszószt, de nem voltam biztos benne, hogy hogyan. A recepted tökéletes, egy picike ecetet tettem még bele, és ugyanolyan lett, ahogy emlékeztem.
A férjem először azt mondta, hogy köszöni, nem kér, de a végére kiderült, hogy nem is tudta eddig, hogy szereti a kaporszószt ! :-D
Köszi
Sylvia

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-03-20 12:46

A kaporszószt eddig én is hasonlóan készítettem.Csak tejjel öntöttem fel,illetve nem tettem bele cukrot.Mivel vallom,hogy a változatosság gyönyörködtet,a mai kaprot a fent leírtaknak megfelelően főztem meg...Rá kellett jönnöm,hogy nem csak az én receptem a finom.Édesapát innen is üdvözlöm(jó az ízlése!)

128
kapor 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 2 ek
tej 2 dl