Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposzta citromos-tejszínes mártásban

Káposzta citromos-tejszínes mártásban
Káposzta citromos-tejszínes mártásban
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom köret sült húsok vagy hal mellé.  

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd még egyszer elfelezzük, és kb. 4-5 cm darabokra vágjuk. Fövő, sós vízben kb. 3-4 percig blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk szűrődni.
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd a vajban üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a citromhéjat, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  3. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a citromos tejszínhez adjuk, és besűrítjük vele.
  4. A káposztát a mártáshoz adjuk, felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. Sóval, borssal utána ízesítünk. Hozzákeverjük a citromfüvet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

káposzta köret, citromos káposzta, tejszínes káposzta citrommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

178
káposzta 500 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
citromlé 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 10 g
zöldség alaplé 75 ml
főzőtejszín 100 ml
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
citromfű 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint