Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposzta a la bolognese

Káposzta a la bolognese
Káposzta a la bolognese
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nyakig vagyok valamiben, mint például most a nyárban, a bútorfestésben, konyha újjászületésben stb, előfordul, hogy  kevesebb időt szentelek a tervezésnek. Így elmarad a menü gondos kimunkálása is, pedig annak is megvan az előnye.

De a tervezés során eltűnik a kreativitás és az újító alkotás a konyhából, hiszen a menüt általában olyan ételekből állítom elő, amik úgymond zsigerből jönnek. Ezért is nagyon jó az, ha más tevékenység, elfoglaltság miatt, valamint az alábbi pontokban részletezett sürgető behatásra születnek meg a finomabbnál, finomabb újdonságok, amik aztán később mehetnek a menübe.:-))

  1. És elhangzik a mondat: Anyaaa, nagyon éhes vagyok!
  2. Éhes férj haza jön a napi robot után, és állandóan a hűtőt vagy a spájzot szemrevételezi, és azt találgatja, hogy vajon termett-e benne valami az eltelt 2 percben. 
  3. Ránézek az órára, a fejemhez kapok, és megállapítom: Jesszus, már ebédidő van, én pedig még nem főztem semmit!!!

Ilyenkor gyorsan szemrevételezem én is a hűtőt, a kamrát, majd az ott lévő alapanyagokból összeállítok valamit. A legutóbbi ilyen alkalom után, a nagy fiam meg is jegyezte, miközben a vállam veregette: Hm ez finom volt! Hát igen Anya, aki tud, az tud!!!:-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábasban vagy wokban 3 ek zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfű egy részével.
  2. Amíg pirul, felkockázzuk a paradicsomot, és a bazsalikom leveleit is apróra vágjuk.
  3. Ha már barnás színt kapott, hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a két evőkanál eritritet, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, mérsékeljük alatta a lángot, és fedőt teszünk rá. 
  4. Amíg lassan fővöget, laskára vágjuk a káposztát, és már hozzá is tehetjük a raguhoz, fedő alatt pedig kb. 15 perc alatt készre főzzük.
  5. Ha már puha a káposzta, kikapcsoljuk alatta a gázt, még kóstoljunk rajta egyet, és ha szükséges, sózzuk,borsozzuk, és szórjuk meg még egy kis kakukkfűvel! 
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 26 270
elküldve: 8
receptkönyvben: 472
elkészítve: 24/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Somandi

Mióta szakács: 2013.08.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bolognai káposzta, káposzta bolognai módra, káposztás bolognai

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Firmin
Firmin Thu, 2015-11-05 11:00

A héten elkészítettem és imádjuk. Köszi a receptet. Mi barna rizzsel ettük, illett is hozzá.

Somandi
Somandi / Somandi Sun, 2013-12-01 09:42

Szia csak most láttam a hozzászólásod, ezért nem válaszoltam eddig. Tehát mi paleok vagyunk, a káposzta a köret tészta helyett! :-)

endivia
endivia Fri, 2013-08-30 12:13

fú, hát ez... kirááááály :D (a cukkini milanese sem rossz ám:) ) köszi! E

295
káposzta 1 nagy fej
darált sertéshús 0.5 kg
paradicsom 3 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 4 levél
kakukkfű 1 tk
erythritol 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kókuszolaj 3 ek