Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposzta torta

Káposzta torta
Káposzta torta
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptkönyvben találtam ezt a vitaminos, téli tortát, és hamar a kedvencünkké vált. A savanyúságok megjelenésével kezdve telente többször elkészítem jófajta házi káposztából, egy kiadós leves után ideális második fogás, de könnyű vacsorának vagy vendégvárónak is ajánlható.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, és a töltelék elkésztéséig lefedve hűtőben tároljuk.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, leszűrjük, és kissé összeaprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk, majd a borral felöntve puhára pároljuk.
  3. A káposztát kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kockára vágott sonkát, tejfölt, tejszínt, fűszereket, a sajtot és a felvert tojásokat.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és belesimítjuk egy kivajazott-lisztezett piteformába.
  5. Ráhalmozzuk, és lenyomkodjuk a tölteléket.
  6. Előmelegített sütőben 175-200 fokon jó 50 percig sütjük, amíg a teteje egy picit pirulni kezd.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 008
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ilyag

Mióta szakács: 2012.11.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás pite, sonkás torta savanyú káposztával, sós pitetorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

591
finomliszt 25 dkg
margarin 12.5 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 ek
1 csipet
savanyú káposzta 60 dkg
fehérbor 1 dl
sonka 15 dkg
tejföl 3 ek
főzőtejszín 0.5 dl
tojás 3 db
füstölt sajt 10 dkg
sajt 10 dkg
kapor 2 ek
borsikafű 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek