Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztában párolt oldalas

Káposztában párolt oldalas
Káposztában párolt oldalas
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Kelet-Magyarország napilap 2007. évi receptversenyére készült. Megjelent a Kelet-Magyarország szakácskönyvében is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát, miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk
  2. Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.
  3. A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon (180 fok) sütni kezdjük.
  4. Saját zsírjával locsolgatjuk (kb. 30perc).
  5. Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott császárszalonnát, a vöröshagymát és a zöldségeket.
  6. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk fedővel letakarjuk.
  7. Ha a káposzta kissé összeesett, bort öntünk hozzá, és lassú tűzön pároljuk.
  8. 30 perc elteltével a sütőből kivesszük a félig sült oldalast, és a káposztával együtt puhára pároljuk.
  9. Végül szükség szerint sóval és ecettel ízesítjük, tetejére petrezselymet szórunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 666
elküldve: 3
receptkönyvben: 285
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás oldalas, zöldséges oldalas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofkaart
zsofkaart Fri, 2011-03-25 22:25

Elkészítettem, először, de biztosan nem utoljára! Én, a vega a húsevő párjának! :D Minden benne volt, aminek kellett, a bor nagyon jó ízt adott neki, állítólag. Köretként burgonyapürét választottunk, ami nagyon jól passzol hozzá. Nem egy pár perces mutatvány, de megéri! Máskor is belevágok! Köszi a receptet! :)

Buboshus
Buboshus Wed, 2010-03-17 21:01

Kipróbáltuk!
Nagyon finom, különleges és mégis házias.
Ajánlom mindenkinek!

667
káposzta 1 kg
sertésoldalas 80 dkg
sárgarépa 15 dkg
fehérrépa 10 dkg
vöröshagyma 15 dkg
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
császárszalonna 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
disznózsír 1 ek
ecet 1 ek