Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal

Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal
Káposztakrémleves bacon chipsszel, sonkahabbal
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitaláltunk egy Pálinka Vacsorát, február elejére, sok-sok pálinka különlegességgel és ehhez kreáltunk egy külön egyedi menüt.
Ennek egyik fogása lett ez a könnyű, ámde tartalmas leves.
Ízében gazdag, energiadús és kellően magyaros, mi nagyon megszerettük.
Bízunk benne, nemcsak vacsoravendégeink körében, de az otthoni asztalok mellett is elismerésre talál.
 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sonkahabhoz

ajánlat

Pálinka mellé különösen :)

Szólj hozzá!

elkészítés

    Kezdjük a levessel:

  1. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk.
  2. Icipicire vágjuk a sonkahagymát és a fokhagymát, vigyázva ujjbegyeinkre, mert azok nem fognak kelleni a levesbe.
  3. A szalonnához hozzáadjuk a felvágott sonkahagymát és a fokhagymát.
  4. Megpirítjuk, majd rátesszük az átmosott savanyú káposztát.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd az egészet felöltjük a csirke alaplével.
  6. Jó puhára főzzük az egészet, kóstolunk, utánaízesítünk, majd összeturmixoljuk, végül tejszínnel dúsítjuk.
  7. Tálaláskor chiliolajjal, bacon chipsszel és az alább szereplő sonkahabbal dekorálhatjuk.
    A sonkahab elkészítése

  1. A füstölt sonkát megmossuk, megfőzzük, ledaráljuk.
  2. Újhagymát és koriandert lepirítunk, és hozzákeverjük a sonkadarálékhoz.
  3. Vízgőz fölé tesszük a vajat, megolvasztjuk.
  4. A felolvasztott vajhoz hozzátesszük a sonka-újhagyma-korriander keveréket, plusz a tojások sárgáját és a lapzselatinokat is.
  5. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, tényleg csak csippentésnyire.
  6. Ha kihűlt, akkor a tojások maradék fehérjéjével fellazítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Varjúságok

Mióta szakács: 2011.01.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes káposztakrémleves sonkahabbal, káposztakrémleves tejszínesen, sonkahabbal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emőci
Emőci Wed, 2013-01-16 21:07

És ez mikor volt a menüsorban a Paulay Ede utcában? :)Vagy ez csak arra a különleges pálinkás alkalomra készült? :) Mindenesetre elkészítem, és csak borsikafű hiányzik. Hamm-hamm!

VakVarjú Chéf
Varjúságok / VakVarjú Chéf Thu, 2011-05-05 15:38

Egy jó hír mindenkinek:
Aki lemaradt az előző Pálinka Vacsoráról, most bepótolhatja!

Ismét Pálinka Vacsora a VakVarjú Pest Étteremben!
Dátum: 2011. május 18.
Vendégünk Szicsek János

Szemezgetés a vacsora menüjéből:

Medvehagymás házi pogácsa

Étvágygerjesztőnek hidegen
Joghurtos eper-rebarbara krémleves túróhabbal
Zöldfűszer bundás báránykaraj mentás újburgonyával "karalábéfőzelékkel"
Csokoládé sufflé levendulás eperfagylalttal

és sok-sok finom pálinka: szamóca, birs, feketeszeder, eper, vilmoskörte, szőlő, stb-stb ....

Várunk Mindenkit Szeretettel!

a VakVarjú Chéf és teljes csapata

tenger
tenger / tenger Sat, 2011-01-29 20:16

Tényleg fantasztikus a recept, köszönöm!:-)

Csak a nyelvérzékem tiltakozik a hozzászólásnál és nem hagyja magát, ne haragudjatok. :-) .

Van két megoldás :
- be kell néznem hozzátok,
- be kell, hogy nézzek hozzátok...

Nem kötözködni akartam! :-), de már annyiszor olvastam...:-(

Puszi,
Ildikó

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-01-29 18:50

Óóóó, csodálatos...Grat az első recepthez!
Üdv az oldalon! :-)
A legközelebbi hazalátogatásomnál feltétlenül be kell nézzek hozzátok!
Eszter

553
savanyú káposzta 40 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
főzőtejszín 5 dl
csirke alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
sonkahagyma 6 dkg
borsikafű 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
sonka 20 dkg
vaj 8 dkg
újhagyma 1 közepes db
lapzselatin 3 db
tojás 3 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint