Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztaleves BackerMan konyhájából

Káposztaleves BackerMan konyhájából
Káposztaleves BackerMan konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptet az ír Colcannon ihlette. Egy szakács könyvben találtam, miután elkészíttetem, ízlett a családnak, és ezután határoztam úgy, hogy felkerül a Nosaltyra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A póréhagymát vékonyabb karikákra, a káposztát csíkokra vágjuk, a krumplit felkockázzuk, az újhagymát félbevágjuk és felcsíkozzuk.
  2. A vajat felhevítjük, és rátesszük a póréhagymát és a káposztát, pár percig dinszteljük. Rátesszük a krumplit, és felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
  3. Körülbelül a negyedét kivesszük, és krumplinyomóval összetörjük. Ha nincs krumplinyomó, akkor jó a botmixer is. Ezzel sűrítjük be a levest. Visszaöntjük a levesbe, és a langyos tejet is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Forralunk rajta egyet, és hozzáadjuk a csíkokra vágott újhagymát, ismét forralunk rajta egyet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztaleves, káposztás hagymaleves, póréhagymaleves káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
vaj 2 ek
póréhagyma 2 közepes db
kelkáposzta 1 kis fej
burgonya 4 db
zöldség alaplé 1 l
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újhagyma 4 közepes db