Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztaleves Brigitől

Káposztaleves Brigitől
Káposztaleves Brigitől
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szerettem volna kipróbálni a káposztalevest, de úgy igazán egyik recept sem tetszett, amit böngészés közben találtam, így "megalkottam" a saját káposztalevesem. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lehet gazdagítani a levest valamilyen levesbetéttel, galuskával. Bár így is elég kiadós. Jól illik hozzá második fogásként tejfölös-sajtos lángos vagy palacsinta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és 2 ek olajon pirítani kezdjük. A húst szintén felkockázzuk, és a vöröshagymához adjuk, majd tovább pirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, és a húshoz adjuk a répával együtt, és tovább pirítjuk. (Ha nagyon pirul, kevés vizet tehetünk hozzá). Majd pár perc párolás után hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, és a felkockázott burgonyát, és fűszerezzük a köménnyel, sóval, ételízesítővel, apróra vágott petrezselyemmel, zellerlevéllel, borssal, és felöntjük vízzel.
  2. Ha puhára főtt a hús és a zöldségek, akkor kb. 4 ek. olajból és 3 ek. lisztből világos rántást készítünk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, és ezzel sűrítjük be a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

káposztaleves, káposztaleves sertéshússal, húsos káposztaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

241
burgonya 4 közepes db
káposzta 1 kis db
sárgarépa 4 közepes db
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
sertéscomb 40 dkg
ételízesítő 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
zellerlevél 1 db
víz 4 l