Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztaleves friss lestyános paradicsommal

Káposztaleves friss lestyános paradicsommal
Káposztaleves friss lestyános paradicsommal
20 perc / előkészület: 8 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó fogyokúrát tarthatunk ezzel a finom levessel, amelyet egy ideje mi friss levesbetéttel, paradicsom és olívaolaj keverékével fogyasztunk. Az alapötlet a férjemtől származik. :)

A főzésnél nem kerül bele olaj, azt a levesbetéttel  a kész ételhez adjuk. Tejfölt is rakhatunk bele, mert azzal is nagyon finom.

Ha gyerekeknek készítem, egy keveset kiveszek a kész levesből, pár perc alatt virslit főzök bele, és tejföllel kínálom, így a frankfurti leveshez hasonló fogást kapunk, tekinetttel a húskedvelőkre. :)

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A levesbetéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, 1-2 levelet kézzel nagyobbra tépkedünk, majd a többi zöldséget is megtiszítjuk, daraboljuk.
  2. Mindent egy nagyobb méretű fazékba teszünk, és ráreszeljük, szórjuk a fűszereket, végül a paprikapasztát.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje, és forrástól számítva 10-12 percig zubogva főzzük.
  4. Ezután fedővel letakarjuk, és hagyjuk, hogy készre puhuljanak a zöldségek.
  5. A levesbetéthez negyedeljük a koktélparadicsomot, megszórjuk zöldfűszerekkel, és meglocsoljuk olajjal, így tesszük a levesbe!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 662
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztaleves, fogyókúrás káposztaleves, káposztaleves diétázóknak, karalábés káposztaleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucsike
tucsike Sun, 2012-07-29 10:07

Én is fagyasztva teszem el a lestyán és mindenbe teszek belőle. Szeretem az izét és az illatát, főként amikor erdélyi csorbát főzök. Imádom.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-07-13 12:57

Kedves Dia!
Olyan szép színes a fotód, mint egy festmény. Eddig a lestyánt csak húsos levesekbe használtam. Köszi az ötletet, ezentúl a zöldséges levesekbe is teszek. Piroska

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-15 07:08

Kedves Piroska!
Köszönöm szépen a kedves szavakat!:)
Igen, sok mindenbe jó a lestyán, anyukám legutóbb a lecsóba is tett belőle...
Jó lenne elrakni belőle télére is,majd keresek itt hozzá egy jó kis receptet. :)
Üdvözöllek,
Dia

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-07-15 08:49

Én egy jól zárható dobozban szoktam fagyasztani, van aki ecettel teszi el, mint a tárkonyt, mások szárítva. Nekem a fagyasztott vált be a legjobban. Piroska

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-07-17 08:50

Igen, az nagyon jó ötletnek tűnik, a petrezselymet én is így szoktam, megpróbálom majd a lestyánnal is! Köszönöm a jó ötletet!
Üdv, Dia

102
káposzta 1 közepes fej
karalábé 2 db
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 2 ek
víz 2 l
olívaolaj 1 ek
lestyán 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 5 db
fokhagymapor 0 ízlés szerint