Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztaleves füstölt nyúljával

Káposztaleves füstölt nyúljával
Káposztaleves füstölt nyúljával
120 perc / főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Máskor többet kell főzni! Nagyon ízletes leves, teljesen megbolondítja a füstölt nyúlja.

hozzávalók / 6 adag

 
  • 40 dkg füstölt nyúlja (A nyúlja a sertés oldalasról levágott, porcogós húsos rész!)
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 burgonya
  • kevés zöldségzöld
  • kevés zellerzöld
  • kevés kapor
  • köménymag
  • ételízesítő
  • tészta
Sűrítéshez:
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek tört paprika
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kukoricakeményítő (ez el is maradhat)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3-4 liter vízbe belerakjuk az összes hozzávalót. Puhára főzzük.
  2. Besűrítjük a liszt, a tejföl, a kukoricakeményítő és a paprika keverékével.
  3. Dobhatunk bele egy fél marék csigatésztát is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 398
elküldve: 3
receptkönyvben: 167
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös káposztaleves, füstölt nyúlja levesben

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Wed, 2013-05-29 12:12

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a recepted! :-) A kukoricakeményítőt én kihagytam, így is tökéletes!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-03-22 16:12

Kedves Terike!
A nyúlja Szabolcsban a sertés szűzpecsenyét jelenti.Nálatok az oldalas vége?A leveske nagyon finomnak tűnik.Üdv:Bogi