Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztaleves tojással

Káposztaleves tojással
Káposztaleves tojással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kellemes ízű, tartalmas leves tésztaétel elé. Minden savanyú káposztás étel a férjem kedvence, ha kedveskedni akarok neki, előkeresem valamelyik káposztás receptem. Ma ezt főztem, mert ma volt a találkozásunk évfordulója...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A káposztát apróra vágjuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
  3. A fazekat levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük fél liter vízzel.
  4. Összeforraljuk, beletesszük a káposztát, babérlevelet, leveskockát. 10 percig főzzük.
  5. A tejfölben elkeverjük a mustárt, a lisztet és behabarjuk vele a levest.
  6. A tojásokat felütjük külön-külön csészékbe, majd a forrásban lévő levesbe eresztjük.
  7. Kislángon, keverés nélkül újabb 5 percig főzzük.
  8. Kevés cukorral vagy édesítőszerrel pikánssá ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 566
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás káposztaleves, pikáns káposztaleves, savanyúkáposzta leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

328
savanyú káposzta 20 dkg
füstölt szalonna 3 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 0.25 evőkanál
tejföl 1 dl
babérlevél 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
mustár 1 kk
tojás 2 db
fűszerpaprika 1 kk
cukor 1 teáskanál
víz 5 dl