Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás ahogy Margó készíti

Káposztás ahogy Margó készíti
Káposztás ahogy Margó készíti
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet anyósomtól lestem el, ő ugyan nem mérte, csak érzésre készítette. De nagyon finom volt, így elég nehéz volt méregetnem, hogy olyan legyen, mint az övé. De azt hiszem, nekem soha nem lesz olyan finom, mint az övé volt. Családom azért az enyémet is szereti.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A káposztát lereszeljük és lesózzuk.
  3. Az előkészített kimért hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből kalács tésztát készítünk, amit vagy kézzel jól kidagasztunk, vagy a kenyérsütőgép kelesztő programjával elkészíttetünk. Amíg a tészta a duplájára kel, azalatt elkészítjük a káposztát.
  4. Lábasba tesszük az olajat, ebbe tesszük kávéskanálnyi kristálycukrot, amit megpirítunk, majd rádobjuk a kinyomkodott reszelt káposztát, és szép pirosra párolunk. Majd a végén ízesítjük, ha szükséges sóval és az őrölt borssal. (Mindenki saját ízlése szerint készítheti.)
  5. A duplájára kelt tésztát 6 részre osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 10x20 cm-esre, hosszúkásra, és a felébe teszünk kb. 2 evőkanál káposztát. Ráhajtjuk a másik felét, és körbenyomkodjuk a széleit.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, kb. 20 percet még pihentetjük.
  7. Megkenjük tojással, előmelegített sütőben kb. 170 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (sütő függvénye).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 885
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Káposztás ahogy mi szeretjük, káposztás párna, káposztával töltött kelt táska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
finomliszt 50 dkg
1 csipet
tojás 1 db
porcukor 2 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 25 g
margarin 10 dkg
káposzta 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 dl
bors 1 késhegynyi
1 késhegynyi
cukor 1 teáskanál