Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás bableves

Káposztás bableves
Káposztás bableves
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindenki szereti a bablevest minden változatban. A férjemnek azonban talán ez a káposztás bableves a kedvence, ami után ha egy jó karéj frissen sült házi kenyeret is eszik mellé, már nem is kell más ebédre. Laktató, ízletes étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha a füstölt hús nagyon sós, akkor érdemes a babbal egy időben egy másik tálba beáztatni. Ha keményebb, nem a húsvéti gyorsérlelésű darab, akkor az sem árt, ha kicsit előfőzzük, mielőtt belekerül a bab.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap reggel összevágjuk kockákra a hagymát, olajon kicsit megfuttatjuk, majd ráborítjuk áztató levével együtt a babot.
  3. Összevágjuk kockákra a füstölt fúst, és a babhoz tesszük. Beledobjuk a babérlevelet, megszórjuk ételízesítővel, és főzni kezdjük fedő alatt.
  4. Közben a savanyú káposztát kicsit összevagdossuk, és átmossuk, ha nagyon savanyú lenne.
  5. Amikor a bab már félig megfőtt, akkor hozzá tesszük a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű leves legyen majd belőle.
  6. Míg készre , addig a tejfölt alaposan kikeverjük a liszttel. Ha a bab, a hús és a káposzta is megpuhult, akkor a tejföllel behabarjuk a levest.
  7. Még forralunkk rajta egyet, és készen van.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 151
össznézettség: 44 152
elküldve: 9
receptkönyvben: 220
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bableves savanyú káposztával, babos káposztaleves, káposztás bableves serétcombbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2013-02-07 11:03

Megéri rászánni az időt, nagy mennyiség lett és jól sikerült!

581
fejtett bab 30 dkg
savanyú káposzta 25 dkg
füstölt tarja 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
babérlevél 3 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 350 g
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 l