Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás csiga

Káposztás csiga
Káposztás csiga
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom imádja a káposztás bélest. Volt itthon két kis fej káposzta, gondoltam legyen belőle meglepetés. De mi lenne, ha csiga sülne béles helyett? Hát az lett. Jó borsos, ahogyan szeretjük. A tésztája puha, foszlós, eteti magát. Kínálhatjuk sós desszertként, de akár egy tartalmas leves után második fogásként is. 12 db nagyobb csiga lett ebből az adagból.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, meghintjük sóval, és kb. 1 órára félretesszük.

  2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojássárgáját, és alaposan kidagasztjuk.

  3. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  4. A levet eresztett káposztát kicsavarjuk.

  5. Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a káposztát, borsozzuk, és néha-néha megkavarva kb. 15 perc alatt megpirítjuk.

  6. Megkóstoljuk, ha még szükséges, sózhatjuk, borsozhatjuk. Hagyjuk kihűlni.

  7. A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.

  8. Ráhalmozzuk a pirított káposztát, majd egy kanállal szépen elegyengetjük rajta.

  9. A szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük.

  10. Kb. 3 cm széles csigákat vágunk le.

  11. Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb.

  12. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

  13. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

  14. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk puhulni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 272
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztás tekercs, káposztás kelt tészta, káposztával töltött csiga

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

623
finomliszt 60 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
2 tk
margarin 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 2 ek
káposzta 1 kg
2 tk
bors 1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl