Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás csiga savanyú káposztából

Káposztás csiga savanyú káposztából
Káposztás csiga savanyú káposztából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a savanyú káposztát, minden módon és mennyiségben. Nagymamám szakácskönyvében találtam ezt a receptet, gyorsan ki is próbáltam. Szerintem megérte. :)

hozzávalók / 8 adag

Töltelék

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A borókabogyót és a szegfűszeget mozsárban megtörjük, hozzáadjuk a borsot is.
  2. Közepes méretű lábasban az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát is, és együtt megpirítjuk.
  3. Sózzuk, megszórjuk fokhagymaporral.
  4. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott savanyú káposztát és a fűszereket. Elkeverjük a zsiradékkal, majd rövid ideig pirítjuk.
  5. Annyi vizet teszünk a káposztára, ami éppen ellepi, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  6. A megfőtt káposztát szűrőn lecsöpögtetjük.

Tészta

  1. Közepes méretű tálban a leszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a közepébe nyomott mélyedésbe ütött tojásokkal és a vízzel összedolgozzuk.
  2. Az összegyúrt tésztát egy tiszta konyharuhán kinyújtjuk.
  3. "Megkenjük" a már elkészült savanyú káposztával.
  4. A konyharuha szélét fogva felgöngyöljük a tésztát, majd kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. A tekercseket kizsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe fektetjük, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal (én a tekercsek kb. felére szórtam).
  6. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön kb. fél óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 765
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Chilu

Mióta szakács: 2014.02.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

káposztás csiga, savanyú káposztás csiga, káposztás tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
savanyú káposzta 1 kg
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
szegfűszeg 6 db
borókabogyó 6 db
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl
finomliszt 4 bögre
tojás 4 db
vaj 4 ek
víz 6 ek
2 késhegynyi
sajt 10 dkg