Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás csiga sok sajttal a tetején

Káposztás csiga sok sajttal a tetején
Káposztás csiga sok sajttal a tetején
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen ettem káposztás csigát. Most is már hetek óta készülök, hogy elkészítsem. Ma végre elkészítettem, és most is nagyon finom lett. Aki szeretné, hogy látszódjon, hogy ez egy káposztás csiga, akkor egyszerűen fele ennyi sajttal szórja meg, de szerintem sok sajttal az igazi. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 250 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérünk 50 dkg lisztet. A közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az olajat, a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, és megsózzuk. Alaposan összegyúrjuk.
  3. Egy edény alját kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a tésztát, és a tetejét is kicsit megszórjuk liszttel. Meleg helyen 40-45 percet kelesztjük letakarva.

Töltelék

  1. A fejes káposztát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. Ekkor alaposan kinyomkodjuk.
  2. Egy lábosba beleöntjük az olajat, és megszórjuk a kristálycukorral. Karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a káposztát. Alaposan összekeverjük, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel. Felöntjük kb. 3 dl vízzel, és megdinszteljük egészen addig, ameddig a víz elpárolog. Ha kell utánaízesítünk.
  3. A megkelt tésztát kettévágjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a kihűlt töltelék felével. Feltekerjük és szeletekre vágjuk. (Nekem egy rúdból 12 db lett). A másik darab tésztával is így járunk el.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szeleteket, kicsit meglapítjuk, és kb. 10-15 percet pihentetjük.

Tetejére

  1. Közben lereszeljük a sajtot.
  2. Megszórjuk bőven a káposztás csigákat a sajttal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 491
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-káposztás csiga, káposztás tekercs sajtosan, kelt káposztás csiga sajttal szórva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
finomliszt 53 dkg
élesztő 1.5 dkg
tej 2 dl
cukor 1 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
olívaolaj 40 g
káposzta 60 dkg
cukor 6 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
olívaolaj 15 g
trappista sajt 20 dkg