Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás csirke

Káposztás csirke
Káposztás csirke
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki a csirke bőrét nem szereti, tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad!

Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Előző nap: a csirkét feldaradoljuk és/vagy a csirkecombokat hajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel.

  2. Az étel készítése előtt  a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük. 

  3. Megfelelő méretű tepsi alját a szalonnaszeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét.  A husokat bőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon. Végül a maradék szalonnával betakarjuk.

  4. Alufóliával  szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát levesszük, és a húson szúrópróbát  végzünk. Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposztaréteget és a husokat tányérra szedjük.

  5. Visszatesszük a káposztát, majd a szalonnát, tetejére a husokat, bőrrel felfelé.  Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a  bőre ropogós nem lesz.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35X24 cm
  • elkészítettem: 51 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 909
elküldve: 1
receptkönyvben: 245
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirkecomb káposztával, és füstölt szalonnával, szalonnás-savanyú káposztás sült csirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeditke
szeditke Fri, 2013-03-01 11:10

Nagyon finom, mi imádjuk. Bár én úgy szoktam, hogy a káposztát előző este be fűszerezem, pici vegeta, kakukkfű, majoránna, és fel turbózom, pár szelet kolbásszal, és narancs kockákkal. Alulra és felülre rakok ebből, egybe megsütöm, és a káposztás egyvelegből, nagyon finom köret lesz. :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2013-03-02 20:34

Kedves szeditke.
Örülök, hogy Ti is imádjátok a káposztás csirkét, de amit Te leírtál az már egy másik recept, amit ki fogok próbálni.
Az én receptemben igen kevés fűszer van azért, hogy a házi csirke, a házi füstölt szalonna és a remek savanyított káposzta íze legyen a domináns.
Üdv. Marcsi

miklosi.julcsi
miklosi.julcsi Thu, 2012-10-11 15:00

Ez isteni lehet, ma kipróbálom. Az sem utolsó szempont, hogy nagyon hamar össze lehet dobni és keveset kell mosogatni. Ja és nem hízlal! Megírom majd milyen lett, ha nem felejtem el. Köszi a receptet, szuper!

817
csirkecomb 4 db
savanyú káposzta 1 kg
füstölt szalonna 30 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint