Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás cvekedli graham-tésztából

Káposztás cvekedli graham-tésztából
Káposztás cvekedli graham-tésztából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt Nagyikámtól tanultam. Apcikám egyik kedvence volt a káposztás cvekedli. Ebből mindig képes volt enni, annyira szerette. Én is sokszor készítettem már káposztás cvekedlit, de graham tésztával most először. Szerintem nagyon finom, és így még egészségesebb is.

hozzávalók / 4 adag

A káposztához

A házi tésztához

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejes káposztáról a sérült pár külső levelet leszedjük, megmossuk. Félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy nagy lábosba beletesszük az olajat (lehet zsír is), és beleöntjük a cukrot. Karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a káposztát. 1-2 percig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt kb. 20 percig dinszteljük.
  3. A tésztához 50 dkg lisztet átszitálunk, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Beleütjük a tojásokat, sózzuk.
  4. Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben lassacskán adjuk hozzá a langyos vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. (A víz mennyisége függ a tojások nagyságától, és a liszt minőségétől is.)
  5. Ha összeállt a tészta, akkor 20 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Letakarva megint kicsit pihentetjük kb. 20 percig.
  6. Ezután tetszőleges formára vágjuk, közben a maradék 10 dkg liszttel bőven megszórjuk a rétegeket.
  7. Majd kifőzzük a tésztát sós-olajos vízben.
  8. Ha a káposzta elfőtte a levét (ha kell utánaízesítünk) a leszűrt tésztával összekeverjük.
  9. Melegen tálaljuk ezt a finom, és egészséges fogást.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 899
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás tészta házi tésztából, graham tésztás káposztás cvekedli, káposztás kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BBabika
BBabika Sat, 2016-07-16 11:02

Nem találom a leírásban a Graham lisztet, csak finom lisztet....

623
káposzta 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
cukor 4 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 3 dl
finomliszt 30 dkg
graham-liszt 20 dkg
tojás 2 db
0.5 tk
víz 0.6 dl