Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás-hagymás pogácsa

Káposztás-hagymás pogácsa
Káposztás-hagymás pogácsa
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy 20 fős társaságnak kellett készítenem valamilyen sós süteményt, és épp volt itthon egy fél fej édeskáposzta, ehhez 1,75 kg lisztet használtam. Édesanyám régi receptkönyvéből kerestem egy ehhez illő, sós pogácsa receptet, és átdolgoztam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom, olcsó és gyors pogácsa, másnap is puha marad.
A receptet a 20 főre való mennyiségekből osztottam vissza, esetleg a margarin mennyiségéből vissza lehet venni, ha túl zsírosnak tűnik a nyers anyag.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, az olajon a hagymával és a fűszerekkel megpároljuk, hagyjuk kihűlni. Ez kb. 30 perc.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az olvasztott margarinnal, a tojással, a tejföllel, majd hozzákeverjük a kihűlt, párolt édeskáposztát.
  3. 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel bevagdossuk a tetejét, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Előmelegített sütőben középső rácson sütjük kb. 15-17 percig, majd hőlégkeverésre kapcsoljuk és 5-8 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 399
elküldve: 5
receptkönyvben: 276
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonina

Mióta szakács: 2011.03.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

káposztás pogácsa hagymával, káposztás pogi

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MaSzilvi
MaSzilvi Sun, 2014-01-12 14:17

Én dupla adagba tettem 60 dkg reszelt káposztát, és nem margarinnal, hanem zsírral készítettem, abból viszont kevesebb kell, én a 70 dkg liszthez 25 dkg zsírt raktam. Nagyon finom!!!

Bonina
Bonina / Bonina Mon, 2011-03-28 10:10

Sziasztok, első alkalommal is már 20 főre készítettem el, a fél fej káposzta tömegét 4 főre visszaosztva ennyi jött ki, de szerintem nyugodtan használhattok többet is vagy káposztás-tészta készítésekor érdemes többet készíteni és abból kivenni a kisebb mennyiséget, fagyasztóban sokáig eltartható. A kézi reszelést robotgéppel váltottam fel.
Üdv: Bony

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2011-03-27 21:52

Bocs,most láttam,hogy ott a liszt is több volt,de nem hiszem,hogy 70 g káposztát le tudnék reszeli az ujjam nélkül. :)) Üdv.:Éva

876
finomliszt 35 dkg
margarin 20 dkg
tejföl 2 dl
tojás 1 db
káposzta 70 g
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet