Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás hajtóka Béres Jánostól

Káposztás hajtóka Béres Jánostól
Káposztás hajtóka Béres Jánostól
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nagyim egyik barátnőjétől tanultam, aki szlovák nemzetiségű, és ő tanította nekem. Ha káposztás hajtókát eszel, akkor a sejhajod sokat szelel.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és félkemény tésztát gyúrunk belőle, majd kelni hagyjuk kb. 1 órát.
  2. Amíg a tészta kel, addig a káposztát lereszeljük, zsírt olvasztunk, és rádobjuk, hogy fonnyadjon.
  3. Mikor már félig megrogyott a káposzta, hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot, paprikakrémet, és tovább hagyjuk dinsztelődni. Néha kevergessük meg, nehogy leégjen.
  4. Mikor a tésztánk megkelt, vékonyra nyújtjuk, és kockákra vágjuk, minden kockára 1 vagy 2 kanál káposztát teszünk, és a négy sarkát behajtogatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és tojássárgájával megkenjük mindegyiket. Aranybarnára sütjük őket.
  6. Tipp: amikor kivettük a sütőből, vizes ecsettel kenjük meg mindegyik tetejét, mert akkor nem fog a tésztánk kiszáradni
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 655
elküldve: 3
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Béres János

Mióta szakács: 2012.09.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kapucnyik azaz káposztás hajtóka, káposztás párna, káposztás buci, párolt káposztával töltött kelt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-09-17 17:44

Nagyon jó a recept. Szerencsémre ül egy káposzta a hűtőmben. Már látom a végét. Köszönöm a receptet. Üdv: Évi néni

507
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak
1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 0.5 dl
káposzta 1 nagy fej
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
tojássárgája 1 db