Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás hajtóka Krisztinka konyhájából

Káposztás hajtóka Krisztinka konyhájából
Káposztás hajtóka Krisztinka konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje, már évek óta nem élek velünk, így kénytelen voltam megtanulni, és az én kis Családom ezt nem ismerte eddig, de már imádják, még az alig két éves kisfiam is csak úgy falja!!! :)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

  • 600 g finomliszt
  • 250 g vaj
  • 225 g kefir
  • 3 ek tej (amennyi szükséges, hogy jól gyúrható tészta legyen)
  • ízlés szerint

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd félrerakjuk egy kicsit pihenni.
  2. A káposztát kevés olajon megdinszteljük. Ha kész, hozzáöntjük a kefírt/joghurtot, és megcukrozzuk.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és téglalapokra vágjuk, majd minden lapra káposztát teszünk, és feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, a tetejüket megkenjük tojással, végül 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 899
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztinka87

Mióta szakács: 2012.11.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás tekercs, káposztával töltött buci, káposztás párna

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1585
finomliszt 600 g
vaj 250 g
kefir 225 g
tej 3 ek
0 ízlés szerint
káposzta 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
kefir 150 g
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db