Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás hal

Káposztás hal
Káposztás hal
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban sokszor készítettük ezt a finom, könnyű halételt apukám kérésére.  Nagyon ízletes, mutatós egytálétel.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen édesvízi hallal is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékonyra gyalult fejeskáposztát az olajon kevés sóval megpároljuk, majd egy tűzálló tálat a vaj negyed részével bőven kikenünk. A párolt káposztát ebbe elterítjük, és félretesszük.
  2. Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vaj háromnegyed részét. A halszeleteket sózzuk, majd megforgatjuk a lisztben, és a forró vajban megsütjük.
  3. A halszeleteket rátesszük a káposztára.
  4. A visszamaradt vajas szaftba beletesszük a vékony karikára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a borsot és a tejfölt. Felengedjük annyi vízzel, hogy mártás sűrűségű legyen. Átforraljuk.
  5. A paradicsomos-hagymás szaftot ráöntjük a káposztára, és "áthúzzuk" vele a halszeleteket is.
  6. A cukor nélküli habtejszínt habbá verjük, és ráhalmozzuk a halszeletekre.
  7. Forró sütőben jól átsütjük, és főtt burgonyával melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 208
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tonhal paradicsomos-hagymás szaftban sütve, paradicsomos-hagymás szaftos tejszínes tonhal, csőben sült káposztás tonhal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

797
tonhal 50 dkg
káposzta 45 dkg
vaj 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sűrített paradicsom 5 ek
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
víz 1 dl
fekete bors 1 kk
habtejszín 1 dl