Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás húsgombócleves

Káposztás húsgombócleves
Káposztás húsgombócleves
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szelet friss puha kenyérrel és egy pohár borral:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.
  2. Olajon apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet.
  3. Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 379
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombócos káposztaleves, savanyúkáposzta-leves húsgombóccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

614
darált sertéshús 50 dkg
savanyú káposzta 50 dkg
gyors rizs 15 dkg
víz 2 l
napraforgó olaj 5 ek
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
babérlevél 4 db