Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás húsos burgonya római tálban

Káposztás húsos burgonya római tálban
Káposztás húsos burgonya római tálban
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem ezt az ételt, mert nagyon gyorsan össze lehet dobálni, és utána semmi dolgom vele. És mind emellett még finom is.

hozzávalók / 6 adag

A római tálba

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót, amit fent felsoroltam (kivéve a szalonnát), beletesszük a római tálba, és alaposan összekeverjük. Bármelyik fűszer elhagyható, és nyugodtan fűszerezzük ízlés szerint. (Mi így szeretjük.)
  2. A tetejére tegyük a szalonnacsíkokat, majd tegyük fel a római tál tetejét, és előmelegített sütőben kb. 1,5 óra  süssük meg addig, amíg minden meg nem puhult, majd még fél órát süssük tető nélkül.
  3. Még melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 986
elküldve: 13
receptkönyvben: 237
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

római tálban sült sertéscomb káposztával, savanyú káposztás sertéssült római tálban, krumplis káposztás sertéscomb

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Papa-70
Papa-70 Fri, 2018-04-06 11:20

A recept nagyon finomnak tűnik, köszönöm. Meg kell jegyezzem, hogy a cserépedények nagyon érzékenyek a hőingadozásra, ezrét mindég hideg sütőbe tesszük!

W3r0n4k1
W3r0n4k1 Sat, 2015-12-12 17:43

Hello, szeretnem megkerdezni, hogy so esetleg nem kell ehez a "fuszerkeverekhez"? vagy olyan sos szalonnat hasznalsz ami potolja a sot?

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2013-03-20 22:35

Ha csak sima tepsiben készítem lefedve mennyi ideig süssem?Nagyon tetszik és megcsinálnám!
KÖSZI Edit

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2013-03-21 11:33

Szia Edit!
Szerintem sütheted ugyan úgy csak a biztonság kedvéért inkább nézegesd sütés közben nehogy leégjen.
Erika!

banya76
banya76 Mon, 2012-10-22 22:55

Szia!
Érdeklődnék, hogy milyen szalonnát javasolsz hozzá?

erikamama
erikamama / erikamama Tue, 2012-10-23 16:33

Szia!
Én füstölt szalonnát használtam, de szerintem másfajta is megfelel csak ha lehet inkább zsírszalonna legyen, hogy ne legyen olyan száraz.

banya76
banya76 Fri, 2012-10-26 12:48

Nagyon köszönöm!
Ma már vettem hozzá egy jó nagy tálat, szerintem a jövő hét végén ki is próbálom.:)

555
sertéscomb 0.5 kg
savanyú káposzta 500 g
burgonya 1 kg
olívaolaj 5 ek
babérlevél 7 db
vöröshagyma 2 közepes db
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0.5 tk
rozmaring 0.5 tk
majoranna 1 tk
fokhagyma 5 gerezd
víz 2 dl
füstölt szalonna 20 dkg