Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás-juhtúrós pogácsa

Káposztás-juhtúrós pogácsa
Káposztás-juhtúrós pogácsa
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csináltam káposztás pogácsát, és megmaradt a káposzta fele. A Férjem szereti a pogácsát, így gondoltam, hogy ezt is pogácsának csinálom meg, de felturbóztam juhtúróval. Nagyon finom pogácsa kerekedett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, lereszeljük. Az olajon 1 ek cukrot karamellizálunk, majd rátesszük a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet adva hozzá megdinszteljük. Kihűtjük.
  2. A tejbe 1 mk cukrot teszünk, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. 
  3. Közben a lisztet egy mélyebb tálba mérjük. Hozzáadjuk a juhtúrót, a tejfölt, a margarint, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a sót. Összedolgozzuk. Kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha kihűlt a káposzta és megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk, és rákenjük a káposzta felét. Jobbról-balról középre hajtjuk, majd egymásra, ezután alulról-felülről ráhajtjuk. 90 fokban elfordítjuk, majd újra kinyújtjuk, és rákenjük a káposzta másik felét. Újra hajtogatjuk. Ezután 10 percet pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. Újra pihentetjük 10 percet, majd kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a pogácsákat. Enyhén felvert tojással lekenjük a tetejüket, és megszórjuk köménymaggal. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. (Én ami lehullik azt nem gyúrom, hanem csak összenyomkodom, majd egyszer újra meghajtogatom, 10 percet pihentetem,  és utána szaggatom ki.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 352
elküldve: 6
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

köménymagos juhtúrós-káposztás pogácsa, káposztás pogi juhtúróval felturbózva, káposztás pogácsa juhtúróval

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-01-25 02:27

Na, ezek majdnem felszálltak! Gyönyörű magasak lettek! Jó a recept is, mentettem, köszi, üdv, Torma :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2013-01-25 06:58

Kedves Torma!

Nagyon szívesen! És nyugodtan beszélgessetek csak, engem nem zavar. Üdvözlettel:Kinga

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-01-25 02:32

Szia Csukacsaj, (bocs Kingának is)hogy ide kotyogok, de hogy hívják itt a juhtúrót? Kecskesajtot már vettem, de ezt nem, és ehhez a recepthez nagyon kéne! Tormacsaj :)

bakfitty
bakfitty Mon, 2013-02-04 15:37

Bocsánat, hogy bele kotnyeleskedem. Csak ötletként mondom Torma, hogy bryndza néven is kapható a juhtúró. Az nálunk 10 dkg csomagocskában van, mint a vaj. Üdv: Gabi

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-02-04 23:23

Koszi Gabi! Melyik reszlegnel aruljak, mert engem megorjit az orult nagy valasztek; nem tudom hol keresnem ezt a 10 dekas csomagot... Vagy a deli reszlegnel kell kerni? T

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-01-25 05:53

Szia Tormacsaj! Az en tudomasom szerint itt nem igen van, mert allitolag Ausztraliaban nem fejik a birkakat es igy nincs juhsajt sem. Hacsak nem importalnak valaghonnan..... Ebben nem vagyok meg 100% biztos, de majd megprobalok utananezni az interneten. Eddig en a korozottet mindig feta sajt es cottage cheese keverekebol csinaltam. Ha megtudok valamit szolok.): Csuka

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2013-01-24 11:57

Kedves Vcsuka!
Igen, szépen feljöttek, és finomak is lettek. A juhtúró kifejezetten jót tett a pogácsa ízének. Köszönöm kedves hozzászólásodat. Üdvözlettel:Kinga

916
káposzta 50 dkg
finomliszt 50 dkg
cukor 1.25 ek
napraforgó olaj 3 ek
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
juhtúró 20 dkg
tejföl 175 g
margarin 5 dkg
tojás 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 1 db
köménymag 0 ízlés szerint