Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás kelt kalács

Káposztás kelt kalács
Káposztás kelt kalács
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamám féle káposztás kalácsot készítettük el, bár nem mindenki szereti a családban, de azért elfogyott! Biztonság kedvéért nem mindegyik kalácsot töltöttük meg káposztával. Mákos, kakaós kalács kihagyhatatlan, ha már ennél a receptnél tartunk...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2,5 dl langyos tejbe. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a közepébe mélyedést készítünk.
  2. Mikor az élesztő felfutott, a mélyedésbe öntjük, kevés lisztet szórunk a tetejére, és összekeverjük, hogy galuska állagú legyen. Ismét hagyjuk megkelni.
  3. Mikor már jó hólyagos, hozzátesszük a tojásokat, a cukrot, a maradék tejet, egy csipet sót. Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kanalanként hozzádolgozzuk az olvasztott , de nem meleg margarint és hólyagosra "verjük".
  4. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket. A káposztát apróra vágjuk, mint a káposztás tésztához, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, olajon megpároljuk, szép világos barnára.
  6. A kelt tésztát kettévesszük.
  7. Fél centi vastagra nyújtjuk, és mint a mákos vagy diós bejglit, megtöltjük káposztával, és felgöngyöljük.
  8. Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe tesszük. A tetejét tojással megkenjük.
  9. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 737
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

káposztás kalács, sós kalács, káposztás tekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jejo1979
jejo1979 Mon, 2014-01-06 11:14

szia úgy láttam hogy a hozzávalókhoz nincs írva a margarin de az elkészítésnél meg kell bele :) a kérdésem hogy ha kell bele akkor mennyi ? válaszodat előre köszönöm :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2014-01-06 11:27

Szia! Bocsánat, ez tényleg kimaradt. Gyors meg is néztem, itt is javítani fogom. 10 dkg margarin kell bele, de lehet kevesebbet vesz fel! Bocsánat a kellemetlenségért!

1354
élesztő 5 dkg
tojás 2 db
tej 2.5 dl
finomliszt 1 kg
cukor 1 ek
1 csipet
margarin 10 dkg
tojás 1 db
káposzta 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek