Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás kínai

Káposztás kínai
Káposztás kínai
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a kínait, s ezekből a hozzávalókból ez sült ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sherryt elkeverjük a szójaszósszal és a kínai fűszerrel. A húst kb. fél cm vékony csíkokra vágjuk. A sherrys keverékben kb. 15 percig pácoljuk.
  2. A tésztát lobogva forró, sós vízbe tesszük, levesszük a tűzről, és kb. 4 percig duzzadni hagyjuk. Villával fellazítjuk, majd lecsepegtetjük.
  3. A káposztaleveleket szétválasztjuk, és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A paprikát megmossuk, négybe vágjuk, és vékony csíkokra szeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  5. A  vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Megszórjuk a gyömbérporral.
  6. A káposztát kevés olajon, só nélkül megdinszteljük.
  7. A húst lecsepegtetjük, körben felfogjuk a lecsepegő páclét, és elkeverjük a zöldséglevessel, az étkezési keményítővel és a cukorral.
  8. A wokot felforrósítjuk, beleteszünk 2 evőkanál olajat. A húst állandó kevergetés mellett sütjük benne, felöntjük annyi vízzel hogy megpuhuljon, majdlefõzzük róla, s kivesszük.
  9. A gyömbéres vöröshagymát,  fokhagymát és a póréhagymát 2 evőkanál olajban kb. fél percig sütjük. Leöntjük a fűszeres mártással, és felforraljuk.
  10. Hozzákeverjük a tésztát, a káposztát, meg a húst, és forgatva 2-3 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 613
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás húsos kínai tészta, wokban sült kínai, wokos kínai egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
sertéscomb 50 dkg
sherry 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
káposzta 75 dkg
szójaszósz 4 ek
zöldség alaplé 1.5 dl
paprika 1 db
fűszersó 0.5 teáskanál
étkezési keményítő 1 csapott ek
póréhagyma 0.5 közepes db
makaróni 20 dkg
cukor 1 teáskanál
gyömbérpor 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes fej