A káposztás lángosról nekem mindig az az emlék ugrik be, amikor anyukám frissen sült, meleg lángosából annyit ettem ebédre, hogy egész délután hatalmas köveket éreztem a gyomromban. Érdekes módon, más, rosszullétet okozó étellel ellentétben, ezt nem sikerült megutálnom. Azóta is kedvenceim egyike, bár a mértéket már tudom tartani.
Kefíres lángostésztából elkészítve még egyszerűbb is a hagyományos burgonyás lángosnál, és ennek a tésztának megvan az az előnye is, hogy hűtőben néhány napig remekül eláll, ezért mindig frissen lehet kisütni az éppen elfogyasztandó adagot. Így a mértéket is könnyebb tartani :).
Hozzászólások (12)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. február 1-jén kiemeltük cikkünkben: Ezt a 13 lángost nagyon imádjátok
Üdvözlettel, NoSalty
Az én Anyukám a tésztába keveri a káposztát. Úgy is nagyon finom.
Ma elkészítettem ezt a lángost és nagyon finom lett,én is forró olajban sütöttem fedő nélkül és jó puha lett, a közepén meg ahol vékonyabb volt a tészta ropogós,pont úgy ahogy szeretjük! köszönet a receptért,máskor is megfogom sütni!
Én a kefires lángost virslivel szoktam tölteni. 1/2 kg lisztet teszek egy tálba egy evőkanál sót csipet cukrok teszek bele. Beleütök egy tojást, majd arra morzsolom az 1 csomag élesztőt. Ráöntök 2 kicsi pohár kefirt 1 pohár tejfölt/kicsi/ és egy tíz percig pihentetem,hogy az élesztő egy kicsit feljöjjön.Ha ezzel készen vagyok összeállítom a tésztát.Ha szükséges tehetünk még egy kicsi kefirt hozzá,de ne legyen puha a tésztánk. Hüttöbe rakom akár 3 napig is eláll. Mindig csak annyit veszek ki belőle amennyi elfogy.Kocka alakúra nyújtom a tésztát és akkora kockákra vágom,hogy egy virsli elférjen benne majd feltekerem Ezt viszont lassú tűznél kell sütni,hogy a közepe is átsüljön. Ha megsült tálcára szedem a tetejét tejöllel majd reszelt sajttal megszórom végül ketchuppal díszítem. Próbáljátok ki nagyon finom.Jó étvágyat hozzá.,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nagymamám savanyú káposztásat is készített feltétlenül meg kell kóstolnotok úgy is ;-)
ja, és lassú tűzön nem jó sütni! a lángossütés egyik alapszabálya, h. forró olajban kell sütni
Csodálatos recept, köszönöm! Mennyei lángost készítettem belőle, igaz, egy percet sem pihentettem hűtőben, egy óra alatt megkelt! :)
Próbáljátok meg egy evőkanál egész kömény hozzáadásával! EZ A LÁNGOSOK KIRÁLYA! Nehéz gépet és autót vezethetsz utánna de társaságba ne menj egy pár óráig: szeles!
sziasztok!
én a káposztát burgonyalángosba szoktam tölteni, mégpedig úgy , hogy kinyújtom a lángostésztát és beletöltöm a pirított káposztát , majd feltekerem , mint a palacsintát és olajozott tepsibe helyezem őket sorban. a tetejét bő olajjal megkenem és a sütőben megsütöm. ( már kiprobáltam teljes kiörlésű liszttel is, és nagyon finom!) próbáljátok ki!
igazán nem akarok kötekedni, de miért kell két órát hűtőben pihentetni? én 30 percet pihentettem szobahőmérsékleten, és szép nagy lett.
1 evőkanál káposzta nagyon kevésnek tűnik egy cipóhoz, szerintem jóval több kell bele.
az az egy amit lassú tűzön sütöttem (ahogy a recept írja), olyan kemény lett mint a kő, a többi, amit nagy lángon, rövid ideig az pedig finom puha.
Akkor irány a konyha! :))
Most nagyon megéheztem:)