Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás lángos Csöpp konyhájából

Káposztás lángos Csöpp konyhájából
Káposztás lángos Csöpp konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kisebb adagokra osztjuk a tésztát, kitűnő sörkorcsolya.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, és langyos vízzel lágy kalácstésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, és állni hagyjuk, míg levet enged.
  3. Az olajban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, megborsozzuk, és zsírjára pirítjuk.
  4. A megkelt tésztát négy cipóra osztjuk, majd kerek lapokra nyújtjuk őket. Egyik felére 1-2 ek. tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleket jól összenyomkodjuk.
  5. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pirított káposztával töltött lángos, töltött lángos, káposztával töltött lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
finomliszt 25 dkg
élesztő 1.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 csipet
víz 1 dl
0 ízlés szerint
káposzta 40 dkg
napraforgó olaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint