Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve
Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, azzal nem rontom el a tésztát, ha beleteszem a káposztát, töltve pedig nagyon finom lett a lángos.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lángos imádóknak!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor lesz igazán jó, ha barnás a színe.
  2. Fél deci meleg tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot és élesztőt, és megkelesztjük meleg helyen.
  3. A lisztbe beletesszük a meleg káposztát, megkelt élesztőt, sót és 1 dl olajat, annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Ha megkelt, 6 részre osztjuk, megtöltjük virslivel ,reszelt sajttal, visszahajtjuk.
  6. A lényeg, hogy forró olajban süssük ki, mert ha nem forró az olaj, akkor nagyon olajos lesz a lángosunk.


 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 106
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis lángos, káposztás tésztájú lángos töltve, sajttal és virslivel töltött lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1944
káposzta 0.5 db
finomliszt 50 dkg
virsli 210 g
trappista sajt 15 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 6 dl
0 ízlés szerint
víz 0.5 dl