Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás lepény

Káposztás lepény
Káposztás lepény
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár egy gyors vacsorának is megfelel. Én tettem rá külön egy kis majonézt is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A liszthez adjuk az élesztőt, sót, tojást, borsot és a lereszelt burgonyát. Összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük.
  3. Közben a kolbászt és a megpucolt vöröshagymát felszeleteljük, a savanyú káposztát megmossuk, és kinyomkodjuk a levét.
  4. A tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe helyezzük. Rákenjük a tejfölt.
  5. Megrakjuk káposztával, hagymával és kolbásszal, majd 200 fokon 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 953
elküldve: 3
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

káposztás pite, kolbászos-savanyú káposztás pite, sós pite kolbásszal és savanyú káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
burgonya 40 dkg
finomliszt 40 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
2 kávéskanál
tojás 1 db
kolbász 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
savanyú káposzta 50 dkg
tejföl 2 dl
bors 0 ízlés szerint