Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás napraforgó

Káposztás napraforgó
Káposztás napraforgó
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes töletlékkel is készíthetjük.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a káposztát, és kevés vizen kicsit pároljuk, majd ha elfőtte a vizet, dinszteljük, mint a káposztás kockánál. Félretesszük.
  2. Ezután megfuttatjuk az élesztőt, és a hozzávalókkal összegyúrjuk.
  3. 4 felé vesszük a tésztát, megkelesztjük.
  4. Ha megkelt, egyenként kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra (kör alakúra), és megkenjük a megdinsztelt káposztával, és így tovább... rétegezzük, a tetejére tészta kerül, erre már nem teszünk káposztát.
  5. Ha ezzel kész vagyunk, akkor a tészta közepére teszünk egy poharat, és bevagdossuk a pohártól a széléig úgy, hogy 12 db cikket kapjunk. Ezeket a cikkeket 2-szer egy irányba megtekerjük.
  6. Tojássárgával megkenjük. Közepébe lenmagot, a többi részére szezámmagot szórunk.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 747
elküldve: 1
receptkönyvben: 159
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kállainé Edit

Mióta szakács: 2011.07.07.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztás koszorú, lenmagos-káposztás kelt tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arnika
arnika Sat, 2015-04-11 19:28

Már néhányszor elkészítettem a képosztás verziót és most kipróbáltam egy paradicsomszószos töltelékkel is. Továbbra is nagyon-nagyon finom! :)

szegnik
Szegnik / szegnik Sun, 2014-04-20 14:36

Húsvéti nasinak szántam.Szerencsére nagyon egyszerű elkészíteni.Annyit változtattam benne,h dupla adag káposztát használtam.Csodaszép és tökéletes lett.Köszönöm

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-01-26 13:58

Kedves Edit!
Ez a recept zseniális! Ma elkészítettem és valami embertelen finom! Igaz nekem a szirmok nem váltak ilyen szépen külön, kicsit "egybekeltek" sütés közben, de ennek ellenére a külseje is, az íze is, és az állaga is valami eszméletlen jó! :-)))
Örülök hogy felraktad ide, biztos el fogom még készíteni többször is, lehet még édes változatban is.
Köszönettel
Tímea

lerzsike
lerzsike Sun, 2011-12-04 19:11

Kedves Edit!
Ma vendégségben mákos-almás töltelékkel ettem, nagyon finom volt és rendkivül mutatós. Szerinted olaj helyett margrinnal vagy vajal is el lehet készíteni!

kállainé
Kállainé Edit / kállainé Mon, 2011-12-05 08:51

Kedves lerzsike!

Egyetértünk abban, hogy nagyon finom és mutatós. Az az igazság, hogy még csak kétszer készítettem el, mindkétszer olajjal. De szerintem egy próbát megér. Üdv. Edit

timke1979
timke1979 Sun, 2011-11-13 20:50

Hú, nagyon jól néz ki. Mentve. Kérdés: milyen káposztával érdemes csinálni? Édes, kel, vagy akár savanyított apró káposzta is illik bele? Köszönöm. Üdv: Timi

kállainé
Kállainé Edit / kállainé Mon, 2011-11-14 08:30

Én sima édes káposztával készítettem, gondolkodtam én is rajta, szerintem a kelkáposzta még illik bele, de a savanyított már nem.

289
finomliszt 25 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
1 csipet
cukor 1 teáskanál
káposzta 0.25 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
tojás 1 db
lenmag 1 ek
szezámmag 1 ek