Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Káposztás omlett
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vacsorára kerestem valami nem megszokottat. Az eredeti receptben nincs szalonna, ezt én raktam bele pluszban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Távolítsuk el a káposzta külső leveleit, mossuk meg, vágjuk 4 felé.
  2. Főzzük meg egy nagy fazék sós, forró vízben, kb. 15-20 percig. Függ attól, ki mennyire roppanósan szereti. Alaposan csepegtessük le, mert különben eláztatja a kész ételt! Vágjuk csíkokra.
  3. A bacon szalonnát picit süssük át. (Én mikróban csináltam.)
  4. Melegítsük elő a sütőt.
  5. Nagy tálban verjük habosra a tojásokat, keverjük bele a tejszínt. Sózzuk,borsozzuk, majd forgassuk bele a káposztát és a bacont.
  6. Olajozzunk ki egy hőálló tálat, és öntsük bele a masszát. Süssük 15 percig, majd szórjuk a tetejére a sajtot, és toljuk vissza addig, amíg a sajt rápirul, ez kb.10 perc.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 606
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás omlett baconnel, tojásos káposztás egytálétel, tejfölös baconos omlett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
káposzta 1 kis fej
tojás 6 db
főzőtejszín 1.5 dl
bacon 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
sajt 15 dkg