Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás paradicsomos pásztortarhonya

Káposztás paradicsomos pásztortarhonya
Káposztás paradicsomos pásztortarhonya
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap nem volt sem kedvem, sem időm boltba menni. Tudtam, hogy van egy kis paradicsomos káposztafőzelék a hűtőben. Hagyma, krumpli meg tarhonya mindig van itthon, ahogy házi kacsazsír is. Gondoltam egyet, összehoztam belőle valami újat. Olyan nagy sikert arattam vele, hogy egy adag maradt belőle összesen, még a válogatós nagylányom is nagyon dicsérte.

hozzávalók / 6 adag

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kis fej káposzta
  • 3 dl sűrített paradicsom (én a tetra dobozosat használom)
  • 1 szál lecsókolbász
  • 4-5 szem közepes krumpli
  • 2 ek kacsazsír
  • kb 15 dkg tarhonya
  • ízlés szerint kicsi cukor, bors, só, fűszerpaprika, ételízesítő, fokhagyma, petrezselyem

ajánlat

Ha nincs kedved vásárolni, vagy nagy dolgot készíteni, de szeretitek a magyaros ízvilágot, akkor ezt Neked találtam ki.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vágjuk csíkokra, és tegyük egy nagyobb edénybe, majd sózzuk, és borsozzuk, ahogy szeretnénk. Ha már kicsit összezuhant, akkor öntsük nyakon a paradicsommal, és még annyi vízzel, hogy ne kapódjon le. Ha a paradicsom savanykás nagyon, akkor pici cukrot tehetünk hozzá. Így majdnem egy paradicsomos káposzta főzeléket kapunk, amit nem kell berántani.
  2. Ezután hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockára. A hagymákat is kockázzuk fel, amilyen apróra csak tudjuk. Kacsazsírt (vagy bármilyen más zsírt) olvasszunk meg a tűzön, és dobjuk rá a hagymát. Már most fűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal. Pirítsuk meg, míg üvegesedni nem kezd. Ekkor tegyük hozzá a fokhagymát, és csak kb 25 mp-ig hagyjuk így. Löttyintsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a hagymát. Hagyjuk megfőni, ez kb 5 perc, de megéri, mert nagyon finom, sűrű szaftot eredményez. Én a pörkölteket is így szoktam.
  3. Most hevítsünk egy kicsi zsírt megint egy harmadik fazékban, és pirítsuk meg rajta a tarhonyát, míg már mosolygós, aranybarna lesz. Közben szórjunk rá kevés sót és petrezselymet. Ezután öntsük fel a tarhonya mennyiségének duplájával megegyező vízzel, és fedő alatt pároljuk puhára.
  4. Közben megfőtt a 2. pontban felrakott hagyma. Tűzről félrehúzva ízesítsük fűszerpaprikával, és dobjuk bele a krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy az elfedje a burgonyát. Ne főzzük teljesen puhára!
  5. Most a krumplihoz keverjük hozzá a tarhonyát és a káposztát, majd karikázzuk bele a lecsókolbászt. Ezt az egészet még fedő alatt pároljuk 10 percig, míg a kolbász megfő, addig összeérnek az ízek.
  6. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 290
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tina-anya

Mióta szakács: 2013.06.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pásztortarhonya paradicsomosan, paradicsomos káposztás pásztortarhonya, krumplis tarhonya kolbásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!