Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)

Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)
Káposztás pogácsa 3. (káposztával hajtogatott)
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahogy a pogácsáim nem olyanok szoktak lenni, amilyet szeretnék. De ez! Ez valami fenségesen finom csoda, Limara egy újabb receptjének kissé továbbfejlesztett változata. A pogácsaformáról pedig..ha jól emlékszem, a hajtogatott tésztának nem nagyon tesz jót a többszöri összegyúrás, így úgy döntöttem, hogy megkímélve magam az esetleges kudarctól, ilyen kis falatkákat készítek. Lehet, hogy nem olyan látványos, de a krémesen olvadó fűszeres káposzta a lágy tésztával elfeledteti! :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A kenegetőhöz

A tetejére

ajánlat

Vendégvárónak, sörkorcsolyának, borkorcsolyának, csak úgy..:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, aztán a tészta többi hozzávalójával, a vajat kivéve, elkezdjük dagasztani. A vajat mikróban picit megolvasztjuk, s apránként beledolgozzuk a tésztába. Jól kezelhető, de kissé lágy tésztát kell kapnunk.
  2. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Közben elkészítjük a káposztát, amihez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt káposztát. Kicsit átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Amennyiben szükséges, pici vizet is teszünk alá.) Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat, elkeverjük benne, és kihűtjük.
  4. A tésztának kb. 1-1,5 óra pihenésre van szüksége, ezután táblára borítjuk, s nagyra kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagra.
  5. Megszórjuk a káposzta 2/3-val, majd az alsó és a felső szélét behajtjuk középre. Az így kapott keskenyebb tésztacsíkot megkenjük a maradék káposztával, majd újra hajtogatjuk, most a két oldalát először középre, aztán egymásra.
  6. Lelisztezve, letakarva hagyjuk pihenni 40-50 percig, aztán kinyújtjuk, és derelyemetszővel feldaraboljuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket lekenjük tojássárgával, figyelve, hogy ne csorogjon az oldalára. Kevés borsot tekerünk rá, s hagyjuk kelni újabb 30 percig.
  8. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra, alsó-felső állásnál, és kb. 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 467
elküldve: 0
receptkönyvben: 262
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

gali_baba

Mióta szakács: 2009.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

káposztás falatok, hajtogatott káposztás pogácsa

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cirbolya
cirbolya Sun, 2018-04-15 20:35

Kituno recept! Nagyon finom lett a vegeredmeny! Koszonjuk szepen.

mayva
mayva Fri, 2013-12-27 12:47

Megcsináltam, nagyon finom lett! Rendes pogácsaszaggatóval csináltam, a végén a maradékot összegyúrtam, és az is nagyon finom lett. Igaz, hogy ez egy kicsit ragadt, de lisztezéssel megoldottam. Köszönöm a recit, biztos hogy fogom még sütni! :)

klara81
citromhéj / klara81 Sat, 2012-02-18 18:57

Nekem túl lágy és ragadós lett, nem sikerült. Hiába raktam hozzá több lisztet, már nem tudtam megmenteni :-(

gali_baba
gali_baba / gali_baba Wed, 2012-03-21 22:01

Szia!
Nem tudom mi lehetett a probléma, nagyon kevés alkalommal fordult elő velem, hogy a Limara által megadott arányoktól el kellett volna térnem, s ez az ő receptjén alapul. Arra gondolok, hogy esetleg a liszt nem volt megfelelő minőségű, vagy túlkelhetett a tészta. Javaslom próbáld ki kenyérliszttel, vagy csökkentsd a tej mennyiségét, és igény szerint önts hozzá. Mindezek mellett a tésztának kissé lágynak kell maradnia, akkor lesz tökéletes az állaga sütés után .
üdv
Gabi

pgabi80
pgabi80 Sun, 2011-04-24 10:28

Elkészítettem egyszer akkora sikere lett a családban,a keresztlányom és a fiam kenyuja csak ezt kéri ha jönnek hozzánk,de már anyósom is elkérte a receptet.Nagyon-nagyon jó és még poginak is jó a tészta.Köszi!

zizi41
zizi41 Sun, 2010-08-22 15:30

Nagyon finom lett a pogácsa,de nekem nem sikerült túl szépre.Nagyon lágy lett a tészta és lapos a pogi,...de újra próbálkozom. Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-04 16:31

Szerintem sokkal több lisztet felvesz ,mint amennyit a recepthez irsz....
Egyébbként isteni!!!!... Köszi

jucus35
jucus35 Thu, 2010-02-04 18:30

ma megsütöttem nagyon nagyon fincsi lett !! köszi a receptet.

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-02-03 17:02

Ez valami eszméletlenül fincsi! Köszi nagyon a receptet, tényleg tuti! Ritkán találkozni ilyen lágy, mégis könnyen kezelhető, nem ragadós tésztával.

gali_baba
gali_baba / gali_baba Wed, 2010-02-03 19:56

Az érdem kizárólag Limaráé! Nézz körül az oldalán, egész biztos találsz a kedvedre való péksütit, kenyeret, vagy bármit. Én legtöbbször "csak" az alapreceptet kölcsönzöm, azt alakítom a saját szájunk íze szerint, de ha valami jó, akkor az jó! Örülök,hogy tetszett a recept!

Vikike96
Vikike96 Wed, 2010-01-27 17:19

Húha...... ez nagyon jól néz ki!!! Imádom a káposztát és igy biztos,hogy isteni!

479
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
1 ek
cukor 0.5 teáskanál
tej 0.4 dl
tejföl 2 dl
élesztő 3 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
káposzta 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
tojássárgája 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint