Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás pogácsa Rhode konyhájából

Káposztás pogácsa Rhode konyhájából
Káposztás pogácsa Rhode konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendszeresen sütök valamilyen kelt tésztát, kiflit, pogácsát, stb. Amikor kihűl, 7-8 db-onként zacskózom, és fagyasztóba teszem, így bármikor betoppannak az unokák, Mamánál mindig van valami finom. Fagyasztóból kivéve zacskóban hagyom, és a konyha melegében kb. 1 óra alatt kiolvad, így sokkal finomabb, mint ha mikróban olvasztom. 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Tízóraira, kiadós leves után, uzsonnára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, jól besózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk.
  2. Csap alatt vízzel felöntjük, leszűrjük, jó kicsavarjuk, és felhevített olajban kb. 1 tk cukorral, borssal megpároljuk (meg kell kóstolni, hogy elég sós-e, mert az öblítéskor kimossuk belőle a sót).
  3. Ezután cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, az összes hozzávalóval dagasztjuk, és kb. 1 órát kelni hagyjuk. 
  4. Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, újra kelni hagyjuk kb. 15 percig, majd kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tojással megkenjük (lehet tejjel is), és 5 percig 180 fokos majd kb. 15 percig takarék lángon sütjük. Én a tepsibe mindig sütőpapírt teszek, de úgy is jó, ha zsírral kikenjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x28 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 688
elküldve: 6
receptkönyvben: 236
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kelt pogácsa, tojás nélküli pogácsa, káposztás pogi

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csgyomoreikitti
csgyomoreikitti Sun, 2016-09-04 22:34

Egyszerüen Isteni! :) Már kétszer el is készítettem gyorsan elfogyott. Nagyon köszönöm ezt a tuti receptet! :) ;)

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2013-04-02 14:44

Kedves Rhode!
Elkészítettem ezt a pogácsát és igazán remek lett! Az első olyan pogácsa, amely még a 3. napon is finom puha, és rugalmas. Úgyhogy, attól tatok ez lesz a pogácsareceptem! :-)
Szeretettel
Tímea

Rhode
Rhode / Rhode Fri, 2013-05-10 17:12

Kedves Tímea!
Hát igazán örülök, hogy ízlett, nekem is ez a kedvencem.

516
finomliszt 1 kg
tej 3.5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
1 ek
bors 1 tk
sertészsír 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
káposzta 0.5 kg
tojás 1 db