Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás-sajtos pogácsa

Káposztás-sajtos pogácsa
Káposztás-sajtos pogácsa
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén nyáron csináltam életemben először káposztás pogácsát. Káposzta nélkül, sima sajtosan már sokszor elkészítettem, de véleményem szerint ez így még finomabb!:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

  • 25 dkg trappista sajt (néha úgy csinálom, hogy 15 dkg trappista+10 dkg füstölt sajt)
  • 1 db tojás (a kenéshez)

ajánlat

Ajánlom bableves mellé, mi így imádjuk a kettőt!:) Vagy pedig forró citromos teával!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát negyedeljük, majd sajtreszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk, majd kevés olajjal pároljuk a gázon kb 20 percig, kevergetéssel. Majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az 1 kg liszthez hozzáöntjük a sütőport, a 18 dkg margarint vagy a kezünkkel morzsoljuk bele, vagy megolvasztjuk a mikróban, megvárjuk míg kihűl és úgy öntjük bele. Ugyanebbe a tálba beleöntjük a tejfölt, a 2 dl tejben cukorral felfuttatott élesztőt, valamint az 1 tojást + még 1 tojássárgáját. Sózzuk, cukrozzuk (én 3 ek só, 2 ek cukor).
  3. Ehhez a masszához hozzáöntjük még a már kihűlt káposztát, és tészta állagra gyúrjuk. (Lehet kell majd még hozzá kis tej/liszt.)
  4. Majd 45-60 percet meleg helyen kelesztjük. (Én a tupperos tálamban szoktam csinálni, aminek van teteje is és vastag takaróval takarom be.)
  5. Amikor szépen megkel a tészta, kb fél cm vastagságúra gyúrjuk a tésztát lisztes nyújtófán, majd formálóval (én feleses pohárral szoktam :) ) pogácsaformákat szaggatunk. Megkenjük a tetejét tojással, majd reszelt sajtot szórunk rájuk.
  6. Előmelegített sütőben kb 15 percig közepes lángon sütjük, kb amíg a pogácsák szépen megpuffadnak, és a sajt szépen megpirul.
  7. Ebből 1 nagy tepsivel szokott lenni és 2 kicsivel! :)

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 284
elküldve: 4
receptkönyvben: 152
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

káposztás pogi, sajtos-káposztás pogácsa, káposztás pogi sajtosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcy
Dorii / dorcy Mon, 2012-09-10 15:42

Én ezt a receptet a Nagymamámtól tanultam, ő javasolta, hogy mind a kettőt tegyem bele, így jobban meg kel a tészta!:) de nyugodtan elhagyható, attól ugyan olyan finom lesz!;)

sántakutya
sántakutya Mon, 2012-09-10 10:51

nagyon guszta s nagyon finom lehet, csak egyet nem értek. ha élesztővel készül, minek a sütőpor??

913
káposzta 1 kis fej
finomliszt 1000 g
tej 5 dl
élesztő 50 g
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
margarin 18 dkg
napraforgó olaj 2 ek
3 ek
cukor 2 ek
tejföl 300 g
trappista sajt 25 dkg
tojás 1 db