Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen

Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen
Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sápi mamám nagyon finom és édesapám által tovább fejlesztett káposztás pogácsáját akartam egy kicsit feljavítani a saját szájízemhez, illetve nem akartam a pogácsán is érezni a tipikus "káposztás tészta" ízt, illetve látványra sem tipikus pogácsákat akartam.:) Meg úgy voltam vele, hogy nem tudok olyan ízű pogácsákat készíteni, mint a felmenőim:) Hát belevágtam az újításba, és nagyon-nagyon jó lett...

hozzávalók / 7 adag

pogácsatészta

káposztás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

pogácsatészta

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt (ha friss az élesztő, ez max. 5 perc ), közben megolvasztjuk a margarint vagy vajat, és felverjük a tojást.
  2. Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, ezt összekeverjük, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat és egy kis pohár tejfölt és a tojást... Az egészet kézzel addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta, ha nem elég "zsíros", akkor adhatunk hozzá még tejfölt vagy tejet.
  3. A tésztát a tálban hagyjuk, és letakarjuk, majd meleg helyre rakjuk kb 30 percet (ez idő alatt elkészítjük a káposztát). Szépen megdagad a tészta.
  4. A tésztát lisztes nyújtódeszkára rakjuk, és kinyújtjuk körülbelül másfél centisre, és a káposztát egyenletesen ráhalmozzuk úgy, hogy a szélein 1-2 centi üres rész maradjon, majd ahogy a piskótatekercset kell, összetekerjük, és a két szélét behajtjuk, majd a tésztát letakarjuk, és pihenni hagyjuk egy jó negyed órát.
  5. Amíg a káposztás pogácsatészta pihen, addig a fokhagymát belereszeljük a maradék tejfölbe, és sót, borsot vagy amit finomnak gondolunk belerakjuk, összekeverjük majd betesszük a hűtőbe.
  6. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát körülbelül 2-2.5 centire, majd kiszaggatjuk (ha így teszünk, akkor lesz olyan a pogácsa, mintha szendvics lenne). Ne ijedjünk meg, ha helyenként kiszakad. Ha rátapadna a nyújtófára, lisztezzük nyugodtan a tésztát. Én ezt egy long drinkes pohárral oldom meg, de bármi szóba jöhet, csak arra figyeljünk, hogyha kisebb pogácsákat szeretnénk, akkor vékonyabbra nyújtsuk. Ne ijedjünk meg, ha szét akar esni a nyers pogácsa, a tepsibe rakva kicsit nyomjuk össze, szépen egybesül majd.
  7. A tepsibe behelyezzük a pogácsákat, majd a fokhagymás fűszeres tejföllel megkenjük őket.

káposztás töltelék

  1. Káposztát összevágjuk vékony csíkokra, majd a csíkokat még apróbb darabokra, de ízlés kérdése, mert szerintem nem kell nagyon apróra. Besózzuk, és állni hagyjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd ráöntjük a káposztát és a szójaszószt.
  3. Amint a káposzta összeesett, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket, összekeverjük, majd tovább pároljuk addig, amíg a keménységét elveszti, de még nem lesz teljesen "plöttyedt".
  4. A kész káposztát beleöntjük tésztaszűrőbe, lecsöpögtetjük, és kézzel fogható hőmérsékletig hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiskoca

Mióta szakács: 2013.12.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

káposztás pogácsa, tekert káposztás pogi, káposztás tekercsből készült pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

843
finomliszt 100 dkg
1 kávéskanál
friss élesztő 5 dkg
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
tejföl 3 dl
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
margarin 15 dkg
káposzta 60 dkg
cukor 3 ek
szójaszósz 2 ek
méz 4 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 2 kávéskanál
0 ízlés szerint