Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás tészta gazdagon

Káposztás tészta gazdagon
Káposztás tészta gazdagon
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan nem szeretik a káposztás tésztát, de mi rajongunk érte. Édesanyám mindig lepirítva, tejföllel tálalta. Én is így készítem. Nagyszerűen harmonizál egymással a karamellizált káposzta, az őrölt fekete bors és a tejföl!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát felaprítjuk, esetleg lereszeljük egy nagyobb tálba. Én erre a célra univerzális aprítógépet használok. Rátesszük a sót.
  2. 2 evőkanál olajon aranybarnára karamellizáljuk a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát, majd fedő alatt kevergetve puhára pároljuk. Amikor elpárolgott belőle a nedvesség, akkor meghintjük őrölt borssal, és összesütjük.
  3. A tésztát forrásban lévő, sós, olajos (a maradék egy evőkanálnyi olajat felhasználva) vízben kifőzzük. Ha kész, leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
  4. Egy lábasban összekeverjük a káposztát a tésztával, és közepes tűzön lepirítjuk. Ízlés szerint tehetünk alája egy kevéske olajat.
  5. Lepirítva, forrón merjük tányérokra. Majd gazdagon meglocsoljuk tejföllel, és egy-egy csipet borsot rászórva fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 327
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
394 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás cvekedli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-11-06 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.11.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Sisifus
Sisifus Mon, 2018-11-05 07:38

A Káposztát lereszelem alaposan megsózom, félóráig állni hagyom amig a káposzta a só hatására levet ereszt. Ezt kevés vizzel felhigitom, Majd kinyomkodom belöle . A karamellát ugy csinálom hogy köménymagot teszek bele. (a káposztás ételek szerintem igénylik a köménymagot ) Ezután teszem bhozzá a káposztát és egy kicsivel erössebb szinüre piritom. Majd jön a tészta, azzal is kevergetve egy egészen kicsit odasütöm. Lehet cukorral is és borsal sóval izesiteni ki hogy szereti. A Kömény magnak ki kell pattognia akkor adja az aromát ki magából.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2018-11-05 19:34

Szia!
Nagyon érdekes, amit írtál. Mivel szeretek új eljárásokat, recepteket, főzési technikákat kipróbálni, meg fogom kóstolni a köménymagos káposztás tésztát is. Az általad leírt köménymagos elkészítési módot én a párolt káposzta (savanyuság) készítésénél alkalmazom, kivéve a vízzel való hígítást. Érdekes, hogy a káposztás tésztánál a tejföl jut eszembe, a köménymagos-pirított cukor-káposzta együttesnél a sülthús és a párolt rizs. További jó sütés-főzést kívánok!
Andi

459
káposzta 40 dkg
cukor 1 ek
1 kk
fekete bors 1 kk
napraforgó olaj 3 ek
tészta 30 dkg
tejföl 2 dl