Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás tészta gyúrt tésztával

Káposztás tészta gyúrt tésztával
Káposztás tészta gyúrt tésztával
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házilag gyúrt tészta sokkal finomabb tud lenni, mint a bolti, és egy ilyen egyszerű ételt is finomabbá tesz.

hozzávalók / 4 adag

Káposzta

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Káposzta

  1. A káposztát lereszeljük, egy evőkanál sót szórunk rá, és állni hagyjuk kb. 10percig, amíg levet enged, és jó alaposan kinyomkodjuk, hogy száraz legyen. Egy nagyobb lábasba olajat melegítünk, beletesszük a káposztát, majd megsózzuk, és cukrot adunk hozzá. Így szebben és gyorsabban pirul. Gyakori keverés mellett elkezdjük megpirítani, vigyázva hogy ne égjen oda.

Tészta

  1. A hozzávalókat a kezünkkel jól összedolgozzuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem kell sok. Egy keményebb tésztát kell kapnunk.
  2. Sodrófa segítségével kinyújtjuk kb. 1-1,5 mm vastagságúra. Először nyújtsunk ki egy nagyobb kört. Majd egy kis részt tekerjünk fel mindig a nyújtófára, és a két tenyerünk belülről-kifelé irányuló mozgásával nyújtsuk a tésztát.
  3. Hagyjuk egy kicsit pihenni a kinyújtott tésztát, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem lehet vágni.
  4. Csavarjuk fel a tésztát a nyújtófára, majd a nyújtófa közepénél vágjuk ketté az egész tésztát. Vágjuk hosszában ketté az így kapott tésztát, tegyük egymásra. Majd így kezdjünk el levágni belőle kb. 2 cm széles csíkokat. Érdemes három-négy csíkot levágni, majd azokat kockázni. A kész kockákat a kezünkkel szedjük szét.
  5. Forrásban lévő, sós vízben pár percig főzzük, amíg a tészták fel nem jönnek a víz felszínére.
  6. Ha kész, összekeverjük a tésztát a káposztával, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi káposztás tészta, házi gyúrt tészta, gyúrt tészta házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

297
káposzta 1 közepes db
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
víz 1 dl