Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás virsli tésztában

Káposztás virsli tésztában
Káposztás virsli tésztában
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet már több mint 10 éve találtam egy újságban, és azóta számtalanszor elkészítettem már. Családi és baráti társaságunkban ennél népszerűbb sós vendégváró falatka kevés van. Érdemes kipróbálni, mert biztos sikerre számíthatunk vele. ITT még további fázisképek is találhatók.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az utóbbi időben a káposztát kuktában készítem, így az előkészületi idő is lerövidül. Ha marad a káposztából, le lehet fagyasztani, és legközelebb felhasználni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a káposztát, és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk.
  3. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy 32 db (kb. 7x7cm-es) négyzetet kapjunk.
  5. Mindegyikre káposztát, mustáros tejfölt és virslit teszünk, majd két sarkát egymásra hajtva összetűzzük egy fogpiszkálóval.
  6. Megkenjük felvert tojással ,és sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 413
elküldve: 4
receptkönyvben: 299
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatka, káposztás falatka, tésztás virsli, virslis káposzta, bundás virsli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2012-01-01 15:19

Kedves Azila!
Tegnap a buliba ilyet is csináltam, igaz én nem leveles tésztába bugyoláltam, de nagy sikere volt!
Köszi a receptet! Üdv:L

Azila1
azila / Azila1 Sat, 2011-02-19 19:34

Éva, Tandori!
Köszönöm szépen.
A káposzta tényleg több egy kicsit, mint amennyi egyszerre elég. Én le szoktam fagyasztani, így legközelebb már tényleg nagyon gyorsan elkészül.:)

tandori
tandori Sat, 2011-02-05 11:21

Elkészítettem és mondhatom nem csalódtunk. Buliba vittem és ez volt az első ami elfogyott. Kimaradt egy kis káposzta erre a párom tegnap megjelent két csomag leveles tésztával és virslivel. Csak rám nézett: érted? Értettem................

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-31 10:37

A fénykép alapján nagyon guszta az étel, nagyon kínálja magát.Leírtak alapján, nem is csoda, nagyon fincsi lehet.Köszi, hogy feltetted, szép is, finom is, érdemes elmenteni és elkészíteni.Köszi szépen.:-)) Igen, a virsli minősége fontos, de csak összejön valahol.:-)) Szép napot!Éva-Anyóca

Azila1
azila / Azila1 Sat, 2011-01-29 17:56

Az egyik legjobb virsli a Lidlben volt (80 %-a hús, szója nélkül), de most lehet, hogy ezt is kivonták, mint az összes német sertéshúsból készült terméket, de remélem ez csak átmeneti.

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2011-01-29 11:48

Ilyet már csináltam egy párszor, nálunk is népszerű volt. Köszi Aliz, hogy közkinccsé tetted.
Érdemes jó minőségű virslit venni, már ha egyáltalán létezik ilyen... Talán a Zi*bó féle bécsi.

490
leveles tészta 0.5 kg
savanyú káposzta 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
almalé 2 dl
virsli 50 dkg
tejföl 2 dl
mustár 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 1 ek