Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztasaláta gyömbéres dresszinggel

Káposztasaláta gyömbéres dresszinggel
Káposztasaláta gyömbéres dresszinggel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet, ott a dresszinget agave sziruppal édesítették, de nekem sajnos az nem volt, így mézzel készült ez a változat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, gyűrűkre vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük.
  2. A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk. A citromhéjat lereszeljük, majd a levét kifacsarjuk.
  3. A dresszinghez a citromlevet elkeverjük a citromhéjjal, fokhagymával, gyömbérrel, olajjal, mustárral és a mézzel.
  4. A dresszinget a káposztára öntjük, és jól összekeverjük. Kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 903
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyömbéres káposztasaláta, káposztasaláta citromos öntettel, újhagymás káposztás saláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MrStrong
MrStrong Wed, 2013-01-09 22:56

Hát ez nagyon ott van! Csirke tikka masalához tálaltam, kiváló volt a harmónia, nagy sikert aratott.

123
káposzta 600 g
újhagyma 5 db
petrezselyem 1 csokor
gyömbér 3 cm
fokhagyma 1 gerezd
citrom 1 db
olívaolaj 2 ek
mustár 1 tk
méz 1 ek