Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztasaláta Katharosz konyhájából

Káposztasaláta Katharosz konyhájából
Káposztasaláta Katharosz konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes saláta, akár köretként is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, az uborkát legyaluljuk, a retket és az újhagymát karikára vágjuk.
  2. A zöldpaprikát vékony csíkokra vágjuk, és az összes zöldséget besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
  3. A konzerv kukoricát lecsepegtetjük.
  4. Közben a majonézt elkeverjük egy kis mustárral, porcukorral és citromlével, majd hozzáadjuk a tejfölt.
  5. A zöldségeket kicsit kinyomkodjuk, és beleforgatjuk a masszába, ha szükséges, utánasózzuk, és megborsozzuk.
  6. Ezután hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 795
elküldve: 6
receptkönyvben: 223
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

majonézes káposztasaláta, tejfölös-majonézes saláta, majonézes káposztasaláta uborkával és kukoricával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-01-30 21:23

kicst elsoztam, asszem legkozelebb lemosom a sot. :) be fogom vezetni a kaposztat a haztartasomba. Telen nagyon jol jon.

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2013-01-30 20:58

Örülők, hogy ízlett, mi is nagyon szeretjük, én szoktam majonézt készíteni házilag, az biztos, hogy sokkal finomabb, mint a bolti.
Üdv.
Kati

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-01-30 18:20

majonez: 1 tojas sarga, fel citrom leve, so, bors, mustar, pici cukor, kb. fel uveg olaj. Kezi robotgeppel osszeverni az alapot az olaj kivetelevel, majd NAGYON vekony sugarban csorgatni hozza az olajat. Egyfolytaban verni a keverogeppel, ha szetvalik megallni, nagyobb fokozaton elkeverni. eleg sok lesz belole, vagy 20-30 deka biztos. Kozben kostolni, izles szerint szabalyozni so-mustar-citromle. Akkor jo, mikor "reszketos", "uveges". Ez kb. a fel uveg olaj hozzakeverese utan. Tejfollel nyugodtan higithato tartar jellegure. Ha igazan finom tartar martast szeretnenk kapni, a csemege uborka (nem kovasz, csemege) levet szurjuk le es toltsuk hozza. Nagyon finom lesz. Elkeszitesi ideje kb. 10 perc, nincs benne tartosito, megis hetekig elall (nem okoz szalmonellat stb.) es finomabb is mint a bolti.

607
káposzta 0.35 kis fej
kígyóuborka 1 db
újhagyma 5 db
retek 5 db
tv paprika 2 db
csemegekukorica 140 g
tejföl 4.5 dl
majonéz 220 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
citromlé 1 ek
porcukor 0.5 ek