Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapri- és olajbogyós tőkehal

Kapri- és olajbogyós tőkehal
Kapri- és olajbogyós tőkehal
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először is lecsós húst készítettem, és ahhoz rizs volt a köret. Rizst (babot, csicseriborsót, tésztát, stb.) pedig sosem egy evésre való adagot főzök. Szóval a gomb már megvolt, csak a kabátot kellett kitalálni hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy nagy tepsibe belerakjuk a halat 4 adagra vágva, sózzuk, borsot tekerünk rá.
  2. A sherryecetet elkeverjük a szardellepasztával, sóval, borssal. Hozzácsurgatjuk az olajat, jól elkeverjük, majd az öntet többi finomra vágott alapanyagát beleforgatjuk.
  3. 1-1 kanálnyit rakunk a halszeletekre az öntetből, a maradékot mellé öntjük.
  4. Fóliával lefedve, berakjuk a forró sütőbe, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 351
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mediterrán hangulatú tőkehal, olajbogyós-kapribogyós tőkehal, tőkehal sütőben kapribogyóval meg olajbogyóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455
tőkehalfilé 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sherryecet 60 ml
szardellapaszta 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 125 ml
olajbogyó 13 dkg
kapribogyó 1 ek
lila hagyma 0.25 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 1 tk