Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapris csirkemell

Kapris csirkemell
Kapris csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is volt otthon, az is volt otthon. Összeválogattam a hozzávalókat saját elképzelésem szerint. Úgy érzem, jól harmonizáló ízeket kaptam. Hogy a látvány is fantasztikus legyen, egy kis zöld salátát dobtam mellé.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom. Talán némi kis bátorítást ad saját ötletek megvalósításához.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  • Az olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük.
  • A fokhagymákat összezúzzuk, majd az olajba tesszük sülni.
  • A csirkemelleket feldaraboljuk, és a fokhagymás olajhoz adjuk. Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, aztán felöntjük a tejszínnel, húslevessel és a fehérborral.
  • Forrás előtt hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, kapribogyót, a csipetnyi őrölt bazsalikomot. Amíg felforr, az az idő éppen elég, hogy a csirke átfőjön és lágy, omlós maradjon.
  • Közben a tésztát bő vízben, sóval, 1 ek. olajjal kifőzzük. Amikor megfőtt, a már majdnem kész szószunkhoz adjuk.
  • Még egyszer átkeverjük, ügyeljünk, hogy ilyenkor már csak lassú tüzet használjunk, mert különben odaég.
  • Amikor még forró, parmezánnal megszórjuk és tálaljuk.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 619
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapribogyós-szárított paradicsomos csirkeragu, kapribogyós-tejszínes csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
csirkemell filé 2 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 1.5 dl
szárnyas alaplé 1.5 dl
fehérbor 1 dl
kapribogyó 3 teáskanál
szárított paradicsom 5 dkg
bazsalikom 1 csipet
penne 40 dkg
parmezán sajt 10 dkg